Epäselvyyksiä Killerin raviliigahevosen Juliane De Veluwen rekisteröinnissä

ti 13. maaliskuuta 2018 12.26.00

Suomen Hippos (raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö) tiedotti viime viikolla virheellisesti tunnistetuista varsoista. Hippoksen tietoon on tullut, että vuosina 2012-2017 pieni määrä lämminverisiä ravihevosvarsoja on merkitty kantakirjaan osittain virheellisten asiakirjojen perusteella. Varsat on tunnistettu kantakirjaan merkitsemistä varten ulkomailla, vaikka tunnistus on Suomen Hippoksen ravikilpailu- ja jalostusohjesääntöjen mukaan tehtävä Suomessa.

On selvinnyt, että Killerin Raviliiga-hevonen Juliane De Veluwe on yksi näistä varsoista, joka on tunnistettu Suomen Hippoksen sääntöjen vastaisesti. Virheellisten tunnistusten käsittely on Suomen Hippoksessa täysin kesken ja lisää tietoa tapahtuneesta julkaistaan tämän viikon aikana.

Juliane De Veluwen tapauksessa virhe on hevosen kasvattajan ja tässä tapauksessa myös hevosen myyjän tekemä sääntörikkomus hevosen rekisteröintiprosessissa.

Raviliiga Jypin tilannetta
selvitetään kokonaisuudessaan ja osakkaille tullaan lähiaikoina antamaan tarkempi selvitys tapahtuneesta sekä tietoa siitä, miten tilanne tullaan ratkaisemaan. Esitämme pahoittelut tapahtuneen vuoksi.


Lisätietoja antaa:

Kari Nyyssönen
Raviliiga –Killeri
puh. 010 321 0261