Heppahulinat Killerillä lauantaina

to helmik. 25 11:28:00 2016

Killerillä pidetään jälleen Hevoshulinat. Lauantaina 12.3. lapset, lapsiperheet ja kaikki, jotka pitävät poneista, hevosista ja hevostelusta sekä ulkoilusta, suuntaavat talven monipuolisimpaan puuhapäivään raviradalle.

– Hevoshulinoihin on vapaa pääsy, Jyvässeudun hevosharrastajat tarjoavat tapahtuman kaikille, Keski-Suomen Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Sari Piirainen kertoo.
Kavioiden kopsetta ja urheilullista tarjontaa riittää peräti 12 ravikilpailulähdön verran.

Pienien ponien ravit on saatu samalle päivälle oikeiden ravihevosten kanssa, näin saadaan tarjottua kisajännitystä niin pienten, kuin isompien makuun, Piirainen kuvailee.
Haluamme antaa kaikille kiinnostuneilla mahdollisuuden tulla tutustumaan poneihin, hevosiin ja Killerillä harrastettavaan raviurheiluun. Alan harrastajat ja aktiivit ovat innolla ja talkoilla toteuttaneet tämän tapahtuman, joka alkaa olla sarjassaan jo jonkinmoinen perinne. Lapset ja lapsiperheet sekä muut hevosista kiinnostuneet ihmiset ovat käyneet tässä kevättalven Hevoshulinoissa varmaan jo kuuden vuoden ajan.

Ponien kyytiin pääsee yleisökin. Talutukseen ja kärryajeluun on varattu poneja taluttajineen. Kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan rekikyytiä. Pegasus-katsomon alakerrassa taiteesta kiinnostuneet lapset voivat osallistua hevosten maalaukseen. Keppihevosten esteradalla voi kokeilla, kuinka kepparit hyppäävät ja raviradallakin juostaan keppihevosilla kilpaa yhden lähdön verran.

Onneaan puolestaan pääsee kokeilemaan vaikka onginnassa, hevosenkengän heitossa ja arpajaisissa. Pujottelemaan pääsee polkutraktoriradalla. Pulkkamäkeäkin voi laskea. Tallialueen tekemiset avautuvat niistä kiinnostuneille, päivän aikana sinne vedetään ohjattuja tutustumiskierroksia, ryhmien vetäjät kertovat mitä tallialueen toiminta pitää sisällään.

Maistuva muonitus on iso osa hevoshulinoita. Nälkä ei pääse yllättämään, ulkona käristetään nuotiolla makkaraa ja puffetin puolelta löytyy pyttipannusta alkaen suolaista ja maistuvaa purtavaa. Kahvin ja mehun kanssa jälkiruuaksi sopivat vaikka vohvelit ja hillo.

Kilvanajo Killerillä käynnistyy klo 12:00, mutta lämmittelyajoa radalla voi seurata jo tuntia aiemmin. Sari Piirainen toivottaa kaikki tervetulleiksi.
– Hevoshulinat kutsuvat jokaista lauantaina ulkoilemaan, nähdään joukolla Killerillä!