Killerillä oli oikea suomenhevosten päivää...

su syysk. 24 11:02:00 2023

Killerillä vietettiin la 23.9.23 oikein suomenhevosten päivää, kun siellä oli tamma - ja varsanäyttely. Varsoja arvosteltiin kahden poisjännin myötä 17 kappaletta ja tammoja kolme. Kaikki esitetyt hevoset olivat kansallisaarteitamme eli suomenhevosia. Taso oli hyvä ja varsat sekä tammat olivat hienosti käyttäytyviä ja hyvin hoidettuja.

Näyttelyn paras varsa oli 2-vuotias ori Hammond, jonka omistaa petäjävetinen Milja Honkanen. Orivarsa palkittiin II+ palkinnolla.

Luokkavoittajat palkittiin Biofarmin lahjoittamilla tuotteilla ja Suomen Hippoksen juhlaruusukkeilla. Näyttelyn paras varsa sai lisäksi Keski-Suomen Hevosenomistajat ry:n loimen.

Tammoja jalostusarvosteltiin juoksijasuunnalle kaksi ja molemmat palkittiin puhtaalla toisella palkinolla. Kolmas tamma rakennearvosteltiin ratsusuunnalle ja sillä oli kesällinen orivarsa allaan.
Näyttelyn paras esittäjä oli Aulikki Laine ja hänet palkittiin Hevosia hyviä rahoja kuin jyviä - hevoshistoriaa Keski-Suomesta kirjalla.

Vuoden päätteeksi parhaat keskisuomalaisten omistuksessa olevat näyttelyssä menestyneet varsat, palkitaan ilmaisella osallistumisoikeudella Killerin Derbyyn, Kasvattajakruunun ja KuopioStakesiin.

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.