Valtakunnan Paras nuori suomalainen ratsuponi...

ti tammik. 23 13:05:00 2024

Hevoshulinaraveissa Killerillä Parhaan nuoren ratsuponin palkintoa tuli noutamaan Juso’s Luxus Dame’n taustajoukot.

Voittajaponin omistajille luovutettiin kunniakirja ja kaulanauha sekä Nutrolin tuotepaketti. ”Ponilla näyttelyreissu sujui hyvin, vaikka kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Se toimi näyttelypaikalla hienosti. Se opetetaan sekä ratsastukseen että kärryillä ajoon”, kertoi omistaja Sofia Kinnunen palkintojenjaon jälkeisessä haastattelussa ponin kuulumisia. Ponin edustajat olivat myös palkitsemassa Hulinaravien Keski-Suomen Hevosjalostusliiton lähdön voittajaa liiton loimella.Paras nuori suomalainen ratsuponi:
1-vuotias:
tamma: Juso’s Luxus Dame
isä: Springhill Rhion 17 RP
emä: Juso’s Oleander
emänisä: Don Larino 171
kasvattaja: Eeva Markkanen
omistajat: Selma ja Sofia Kinnunen

Juso’s Luxus Dame esitettiin tamma- ja varsanäyttelyssä Hankasalmella 18.9. ja palkittiin hienon 42 pisteen siivittämänä nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelykaudella 2023 miteltiin aivan uudella konseptilla Nutrolin® Näyttelyliigan merkeissä. Näyttelykausi vietiin läpi perinteiseen tapaan paikallisten hevosjalostusliittojen ja Suomen Hippoksen yhteistyönä.

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen nuoret edustajat kisasivat omien rotujensa parhaiden titteleistä. Suomenhevoset kilpailivat erikseen 1-, 2- ja 3-vuotiaiden paremmuudesta, muissa roduissa nuorten ikäluokat kilpailivat yhdestä tittelistä. Liigan tilannetta seurattiin kauden aikana Hippoksen kanavissa.

Kauden aikana Nutrolin on tarjonnut jokaiselle näyttelyosallistujalla -25% alennuksen tuotteistaan sekä voittajille ojennettavan tuotepaketin. Voittajille annetut kaulanauhat on tehnyt RuusukeDesign.


Juso’s Luxus Dame omistajat Selma ja Sofia Kinnunen sekä tytär Maija Kinnunen olivat ottamassa vastaan Paras nuori suomalainen ratsuponin palkintoa Killerin Hevoshulinaraveissa. Kuva: Merja Ahola Turpeinen.