Asiakasomistaja- raveissa oli kuhinaa sekä radalla että katsomossa

to syysk. 21 21:47:00 2023

Osuuskauppa Keskimaan asiakasomistajaravit keräsivät torstaina Killerille mukavan määrän yleisöä, ja ravit päästiin viemään läpi mainioissa olosuhteissa. Ohjelmassa oli peräti yksitoista totoravilähtöä sekä illan aluksi ajettu A-ponien lähtö. Lisäksi katsojille oli muuta ohjelmaa, kuten poniajelua ja opastettuja tallikierroksia.

Illan avauslähdössä nähtiin mielenkiintoinen aloittelija: Mascate Matchin täyssisko Mascara Match lähti rauhassa liikkeelle, ja odotti loppusuoran alkuun asti Santtu Raitalan kirimerkkiä. Uransa avannut tamma lipui rauhallisesti voittoon. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas taustoitti tamman tilannetta: "Varsa on tällä hetkellä takakorkea, ja sillä pitää olla erikoiskengitys. Taustoihin nähden tämä oli ihan hyvä uran aloitus."

Illan neljännessä lähdössä nähtiin tapahtumia enemmän kuin välillä koko raveissa. Villiheila avasi keulaan, mutta talliportin kohdalla tamma alkoi tehdä lähtöä tallialueelle ja se menetti asemansa. Lopussa Antti Veteläinen arpoi, lähteekö ohittamaan kärkihevosia sisä- vai ulkopuolelta. Loppusuoralla ulos noustuaan Villiheilan kiri oli omaa luokkaansa. Veteläinen totesi haastattelussa itsevarmasti: "Tällä on kuningatarkisatason vauhdit, mutta sen teki mieli välillä tallialueelle. Ei lopussa mitään hätää kuitenkaan ollut. Tamma on mahtikunnossa."

Yksi illan urheimmista esityksistä oli Exmoorin ja kotiradan Eetu Oksasen käsialaa. Ruuna avasi reippaasti, ja sai ensimmäisellä kierroksella vielä prässiä. Exmoor irtosi kuitenkin viimeisellä puolikkaalla helpon näköisesti muista, ja voitti ylivoimaiseen tapaan. Vasta uran toisen voittonsa ottanut Oksanen kiitteli hevostaan vuolaasti: "Alussa ei ollut laukka kaukana. Tämä on ollut niin hyvä keulasta, niin ei alettu kikkailemaan. Hevonen tuntui reippaasta vauhdista huolimatta hyvältä, eikä tässä ollut minkäänlaista hätää. Nyt on huippufiilis, kun paikalla oli vielä hyvät kannustusjoukot."

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa Rallan Ruhtinas lähti kuin tykin suusta, ja oli takamatkasta huolimatta keulassa jo ensimmäisessä kaarteessa. Ennakkosuosikin selässä liftannut Valkia nousi loppukaarteessa johtavan rinnalle, ja Tapio Perttunen veti tammallaan kirikisassa pitemmän korren. Perttunen kuvaili lähtöä maireana: "Valkia sai nappilähdön, ja tiesin sen saavan suosikin selässä hyvän reissun. Loppujen lopuksi juoksu meni kuin elokuvissa. Jo lämmityksessä kehuin valmentajalle, että hevonen on hyvällä mallilla." Valkian osaomistaja on Killerin hallituksen puheenjohtaja Tiina Eskonen, joka on mukana myös illan toisen voittajan, Lotteria Maracatin omistajakimpassa.

Lämpöisten ykkössarja oli lopussa kuin pedattu Ilos Sansibarille. Lähdön tapahtumat puolsivat Iikka Nurmosta, sillä matkalla nähtiin tiukkaa kisaa johtopaikasta, mikä teki etenkin toisesta puolikkaasta ylivauhtisen. Nurmonen myönsi suosiollisen juoksunkulun: ”Juoksuun tuli alun jälkeen vauhtia, mikä auttoi meitä. Lähitulevaisuus näyttää ruunalle lupaavalta, sillä tämä on hyvä talvihevonen.”

Paikallisväriä nähtiin voittajaesittelyssä enemmänkin: Alman Tallin omistama ja Anne Takapuron valmentama Chasing Highs voitti viime aikojen vaikeudet ja otti hallitun voiton illan kahdeksannessa lähdössä. Jarmo Saarela puolestaan palasi Rallan Tähden rattaille ja palautti tamman voittokantaan.

Killerin voittajat 21.9.2023:

L1) Mascara Match / Santtu Raitala, om. Stellan Talli
L2) Nuoralan Celeste / Juha Utala, om. Team Celeste
L3) Langen's Motörhead / Sara Hautamäki, om. Mira Tuomimaa
L4) Villiheila / Antti Veteläinen, om. Leena Oikarinen
L5) Exmoor / Eetu Oksanen, om. Holkko Johanna & Kilpeläinen Katri & Oksanen Eetu
L6) Valkia / Tapio Perttunen, om. Eskonen Tiina & Pirhonen Teija
L7) Ilos Sansibar / Iikka Nurmonen, om. Ilos Oy
L8) Chasing Highs / Esa Holopainen, om. Alman Talli
L9) Lotteria Maracat / Tapio Perttunen, om. Team Lotteria
L10) Rallan Tähti / Jarmo Saarela, om. Ravitalli Matti Riipinen Oy
L11) Minway / Jarmo Saarela, om. Heli Hyötyläinen

A-ponit Promisehill Jini's Jewel / Eveliina Krokberg, om. Krokberg Eveliina & Ida

Maalikameran kuvat tässä!