Davidson Web ja Matti Soronen Metsäravien yksi vakuuttavimmista!

su jouluk. 06 14:01:00 2015


Davidson Web ja Matti Soronen,
kuva: Merja Ahola-Turpeinen.

Haastajadivisioonafinaali ravattiin päivän 9. lähtönä ja tasaisen lähdön yksi suosikeista oli Matti Sorosen valmentama Davidson Web. Ulkoradan lähtöpaikalta oli jo etukäteen tiedossa, että lisämetrejä on luvassa. Ari Moilanen piti johtopaikan hallussaan sisäradalta lähteneellä Lord Ivarilla, joka kuitenkin taipui maalisuoralla selvästi Davidson Webin pidettyä rinnalla reipasta tempoa. Matti Sorosen suojatti piti raskaasta reissusta huolimatta varmaan voittoon ennen ulkoa lujaa kirinyttä 3 Leemark's Casimiria, joka oli pakitellut 1. kaarteessa kolmannelta radalta porukan hännille.

Matti Soronen
kertoi sunnuntain puhelinhaastattelussa, että ruuna jää tämän startin jälkeen treenitauolle. Paluu radoille voisi olla ajankohtainen maaliskuussa. Oulun lähistöllä on vähänlaisesti hevoselle "rahakkaampia" startteja tiedossa, joten on mahdollista, että hevonen kilpailee myös Ruotsin puolella Bodenissa, mutta toki T76-sarjoja ajetaan myös kotimaassa. Boden on lähellä, eikä tasokaan ole sarjoissa kovempi kuin kotimaassa. Asiat suoraan sanova Matti Soronen ei löytänyt moittimista Killerillä olleista olosuhteista. Vesisade alkoi jo klo 15 kun Ilmatieteenlaitos oli ennustanut sen alkavan myöhemmin. Hän muistutti, että Suomessa on edelleen neljä vuodenaikaa, eikä olosuhteet voi olla nyt samat kuin heinäkuussa. Radan pintaan ei voi ajaa tähän aikaan muuta kuin karkeaa tavaraa. Sellaista ratamestaria ei löydy mistään joka voisi pitää radan ympärivuoden kesäratana ja siinä voisi ajaa ilman kenkiä. Hänen mukaansa hyvin treenattu ja oikein kengitetty hevonen jaksaa kyllä kantaa kenkänsä. Soronen kertoi olleensa itsekin pitkän uran aikana mukana radan hoitohenkilöstössä.

Metsäravit kokosivat Killerille runsaan 3000 hengen yleisön ja tunnelma oli korkealla. Vanhan katsomon alakerran Pubissa ja nauttia mm. Anssi Niinisen ja Hänen orkesterinsa esiintymisestä lähtöjen väliajoilla.

Seuraavan kerran Killerillä ravataan maanantaina 14.12. klo 18 alkaen, tervetuloa Killerille myös tuolloin!

Ravien tulokset tässä! Maalikameran kuvat tässä! Videotallennukset tässä!