Derby-kakkonen Velvet Gold Killerin Eliittiin

ti toukok. 30 16:19:00 2023


Ikäluokkansa tammaparhaimmistoon kuuluva 5-vuotias Velvet Gold on saanut kutsun lauantaina 10. kesäkuuta juostavaan Killerin Eliittiin. Killerin perinteinen huippukisa on tänä vuonna 4- ja 5-vuotiaille lämminverisille rajattu kutsukilpailu, jossa voittaja kuittaa 25 000 euron ykkösrahat.

Velvet Gold kiri viime syksyn Suuressa Suomalaisessa Derbyssä terävästi kakkoseksi ja hävisi voittaja Dusktodawnboogielle vain niukasti. Loppukaudesta Velvet Gold oli vielä kakkonen Villimiehen Tammakilvassa ja voitti Kasvattajakruunun välierän.

Iikka Nurmosen valmentama Velvet Gold viimeisteli Eliitti-virettään viime lauantaina Vieremän Kavioliiga-raveissa, joissa se voitti tammalähdön. Hevosen omistajat ja kasvattajat ovat Esa ja Markus Eskelinen sekä Robert Perovuo.

Killerin Eliittiin ovat lunastaneet paikkansa lisäksi Shackhills Twister, Mr Stahl, BWT Gazeau ja Felix Orlando. Keskiviikkona Vermossa ajetaan 4-vuotiaiden Eliitti-katsastus, josta voittaja pääsee halutessaan mukaan kesäkuun huippulähtöön.