Derby-karsinnat suosikeille – Henri Bollström ajoi hattutempun

to elok. 17 23:59:00 2023

Killerin torstai-illassa olivat vuorossa kutkuttavat suomenhevosten Keskisuomalainen Derby-karsinnat, 5-vuotiaiden lämminveritammojen Finntack & Yara Kasvattajakruunun karsinnat, sekä 3-vuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen Propulsion 3-vuotissarjan finaali.

Ohjastajista illan ehdoton hahmo oli kolme voittoa narutellut Henri Bollström, joka otti yhden voitoistaan toisessa Derby-karsinnassa: Rekilammen Sauli ei ollut yllätettävissä. Lähdössä Lipassi otti keulat, ja Heikki Hoffren päätti ajaa edukseen lämmityksessä esiintynyttä valmennettavaansa johtopaikalta. Rekilammen Sauli otti voittonsa johtavan rinnalta, ja toisessa ulkoparissa matkannut Wertti nousi kolmatta rataa pitkin kakkoseksi.

Illan triplavoittaja totesi, ettei Rekilammen Sauli kuluta itseään matkalla liikaa: ”Sauli on laiska kilpailija, joka tekee vain tarvittavan. Tulos oli sateen jäljiltä hieman pehmeälle radalle kova", Bollström kommentoi.

Myös ensimmäisessä Keskisuomalainen Derby-karsinnassa ennakkosuosikki oli luottamuksen arvoinen. Hentun Liisa otti alkumatkasta johtopaikan Taraorilta ja sujutteli keulapaikalta helppoon voittoon. Taraori kesti johtavan takaa toiseksi, ja Huisi Hippu täydensi kärkikolmikon.

Karsintavoittajat pääsivät valitsemaan finaalin lähtöradat ensimmäisinä, joten Hentun Liisa sekä Rekilammen Sauli lähtevät viikon päästä lauantaina ajettavassa finaalissa radoilta yksi ja kaksi.

Propulsion 3-vuotissarjan finaali oli Diamond Combon näytöstä. Huippulupaava ruuna lähti kovaa ja otti kyselemättä keulat. Voittajavaljakko sai vetää matkalla haluamaansa vauhtia, ja lopussa Jorma Kontio tyylitteli ruunan maaliviivalle hallitusti ykköseksi. Juuri 70 vuotta täyttänyt Kontio kertoikin voittajaringissä kaiken olleen todella helppoa. Christine L Garden kiri lopussa todella kovaa toiseksi, ja johtavan takana juossut Sahara Commander oli kolmas.

Valmentaja Matti Nisonen kertoi, että viime syksynä Pekka Korpi oli tarjonnut Juha Vidgrenille Diamond Comboa: ”Sen kanssa on talvesta tehty töitä, ja se menee tällä hetkellä todella hienosti", Nisonen myhäili.

5-vuotiaiden tammojen kasvattajakruunun ensimmäisessä karsintalähdössä suosikit olivat reippaan matkavauhdin jälkeen vaikeuksissa, ja loppukirissä kolmatta rataa kirinyt letka otti kolme ensimmäistä sijaa. Kiritaistelussa vahvin oli yllättäjä Lake’s Diana ennen yhtä lailla yllättänyttä Alma Cotteria.

Toisessa karsinnassa Cream Candy vei ensimmäisen kaarteen alussa keulapaikan, ja Emma Väreen suojatti piti loppuun asti varmoin ottein pintansa. Blue Ocean tykitti hyvällä loppukirillään toiseksi. 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaali ajetaan derbypäivänä lauantaina 26.8.

Ravi-illan tunnelmia kuvien muodossa löytyy Killerin Facebook-sivuilta ja Instagram-sivuilta!

Killerin voittajat 17.08.2023:

L1) Archibald / Jani Hartikainen, omistaja Rojo Liisa & Mönkkönen Esa
L2) Sky Muscle / Henri Bollström, om. Sky Is The Limit Team
L3) Hentun Liisa / Teemu Okkolin, om. Kanala Elsa & Okkolin Teemu & Sarkama Toni
L4) Rekilammen Sauli / Henri Bollström, om. Talli Salaseura
L5) Vennelmon Välkky / Ville Mikkanen, om. Ville Mikkanen
L6) Lake’s Diana / Tapio Perttunen, om. HJ-Stable Ky
L7) Cream Candy / Emma Väre, om. Harju Samuli & Terkomaa Jesse
L8) Diamond Combo / Jorma Kontio, om. Einari Vidgren Oy
L9) Sahara C Lebrity / Santtu Raitala, om. Aalto Annika & Tmi Ravitalli Tapio Mäki-Tulokas
L10) Hazelhen Hermes / Henri Bollström, om. Mika Halme
A-ponit: Promisehill Jini’s Jewel / Eveliina Krokberg, om. Krokberg Eveliina & Ida

Maalikameran kuvat ja juoksuselostukset löytyvät täältä!