Hannu Torvinen hyvinvointiravien ohjastajatähti

ma toukok. 22 22:27:00 2023

Maanantaisissa hyvinvointiraveissa oli paljon nähtävää Killerillä, sillä illan aikana nähtiin kahden ponilähdön lisäksi peräti yksitoista totoravilähtöä. Ohjelmassa oli eri kilpailujen karsintalähtöjä ja päälähtönä Killerin Eliitti-katsastus, jonka voittajalle oli luvassa paikka itse pääkilpailuun. Lisäksi hyvinvointi-illassa oli runsaasti oheisohjelmaa, jossa jaettiin hyödyllistä tietoa hyvinvoinnin huomioimisesta ja jaksamisesta. Olosuhteet puolsivat ravitapahtumaa, sillä ravit juostiin mainiossa säässä.


Ravit alkoivat SHKL Cupin karsinnassa upealla soololla, jonka tarjosi Niko Jokelan ohjastama Comfortti. Kaustiselta ponnistava ori osoitti, miksei se ole vielä ravilähtöä hävinnyt – huippulahjakkaan nelivuotiaan kyydit tulevat riittämään tätä kovemmissakin tehtävissä. Comfortti näytti jo lämmittelyssä aivan upealta, ja lähdössä muista ei ollut sille vastusta. Voittajahaastattelussa Jokela totesi oriin esityksen tulleen todella väljästi, ja se käyttäytyykin radalla tätä nykyä todella sävyisästi.

Eliitti-katsastuksen jokaista metriä hallitsi Santtu Raitalan ohjastama Felix Orlando. Se sai viimeisellä kierroksella vahvaa painetta, mutta kesti tyylikkäästi loppuun asti. Ruunalla oli lämmityksessä balanssiongelmia, ja sen jälkeen tehtiin vielä varustemuutoksia. Niinpä valmentaja Matias Salo oli tallissa debytoineen viisivuotiaan suhteen lähdön alla epävarmoissa tunnelmissa. Voittajahaastattelussa Raitala totesi pruuvissa ongelmien väistyneen, ja lähtöön saatettiin osallistua. Luokkahevonen sai voittajana automaattisesti kutsun Killerin Eliittiin.

T5-kierroksella ei muutenkaan nähty suuria yllätyksiä. Hannu Torvinen otti voitot Villipiikillä ja Arnie’s Emiliellä. Ravien päätöslähdössä Torvinen täydensi hattutemppunsa Viens Icillä.

Tero Lahtinen esitti Kuuma Cupin karsinnassa Mountain Wolverinen kanssa hurjan loppuriuhtaisun, joka toi Lahtisen perheen silmäterän porukan perukoilta ensimmäisenä maaliviivalle. Kovan loppuvedon esitti myös päätöskohteen voittanut Uljas Suomalainen, joka toi Tapio Perttuselle illan ainoan voiton. T5-pelin arvoksi muodostui lopulta 151,59 euroa.

Naisohjastajille tarkoitetun kilpailusarjan Lady-Liigan osakilpailu oli myös illan ohjelmassa. Lähdön voitti ylivoimaiseen tyyliin Surprise Daisy, jonka ohjastaja Elina Pakkanen toi ensimmäisenä tikulle soolojuoksun jälkeen. Pakkanen kehui tammassa olleen virtaa mukavasti jo lämmityksessä. Enemmän monté-lähdöissä ohjastamisesta pitävä Pakkanen aikoo tulevaisuudessa satsata myös valmennushommiin. Montén SM-karsinnassa loppusuoralla vahvin oli Gambling Face, jota ratsasti Martta Smura.


Killerin voittajat:

L1 Comfortti / Niko Jokela, om. Hirvikoski Jarmo & Paavola Juha-Matti
L2 Tell Me Testarossa / Antti Teivainen, om. Tea Sihvonen
L3 Vuaran Vinha / Tino Paldan, om. Janne Valentin
L4 Felix Orlando / Santtu Raitala, om. Kokkolan Auto-Center Oy
L5 Villipiikki / Hannu Torvinen, om. Varonen Kalle & Miia, Sulkava
L6 Arnie’s Emilie / Hannu Torvinen, om. Hannu Laurila
L7 Mountain Wolverine / Tero Lahtinen, om. Lahtinen Janina & Jukka & Niclas
L8 Uljas Suomalainen / Tapio Perttunen, om. Talli Nea & Merja
L9 Surprise Daisy / Elina Pakkanen, om. Team Pension Fund
L10 Gambling Face / Martta Smura, om. Olli Timonen
L11 Viens Ici / Hannu Torvinen, om. Rast Oy & Saikkonen Hanna-Maija
1. ponilähtö Gabby / Peppi Satosaari, om. Anna-Maarit Hollanti
2. ponilähtö Wild Princess / Emmi Innanen, om. Nea Halinen

Päivän maalikamerakuvat tässä!