Hannu Torvinen putsasi pöydän Kasvattaja- kruunuissa

la marrask. 18 20:14:00 2023

Killerillä vietettiin lauantain Kavioliiga-ravien yhteydessä pikkujouluja. Ravien vetonauloja olivat kaksivuotiaitten lämminveristen Finntack & Yara Kasvattajakruunun finaalit, sekä suomenhevosten O.K. Auto Tammaderbyn finaali. Iltapäivän hahmo oli Hannu Torvinen, joka vei nimiinsä molemmat Kasvattajakruunut, ja narutteli viikon pääraveista kaikkiaan kolme voittoa.


Oriiden kasvattajakruunussa vahvin oli Xanthus Kemp. Torvinen teki hyökkäyksensä päätöspuolikkaan alkaessa, ja vaikka keulahevonen Arctic Emerald antoi upeassa kirikamppailussa kovan vastuksen, ei se pystynyt kontraamaan tilannetta loppumetreillä. Vasta toisen starttinsa juossut ori kuittasi tililleen komeat 21 000 euroa. Torvinen ei vaikuttanut järin yllättyneeltä voitosta: ”Taustatiedot olivat positiivisia, ja hevonen oli hienon tuntuinen.” Taustavoimiin kuuluva Jouko Kemppi kertoi, että tämä startti oli kaksivuotiskauden päätähtäin.


Myös tammojen Kasvattajakruunu oli Torvisen heiniä, sillä One Of johti kilpailun jokaista metriä, ja sai vetää matkalla rauhallista vauhtia. Johtavan rinnalla juossut Madame De Vieki oli todella urhea loppuun asti, muttei päässyt ennakkosuosikista ohi – tuloksena oli joka tapauksessa kaksoisvoitto Hannu-Pekka Korven talliin. Torvinen kehaisi voittajaa heti lähdön jälkeen: ”Hevonen kiihtyi todella hyvin. Lopussa oli tiukkaa, ja me tultiin aivan täysillä. Tamma piti kuitenkin pintansa, ja saatiin hyvä voitto tänään. Tästä hevosesta on alusta asti ollut hyvä fiilis – se on jo aikaisin valmis paketti.”


Tammaderbyssä
pidettiin todella raastavaa vauhtia koko matkan ajan, kun ennakkoon kärkeen veikatut Huisi Hippu ja Hentun Liisa ottivat mittaa toisistaan. Loppusuoralla parhaat voimavarat olivatkin yllättäjillä, ja Tuliveera ohitti Franselmin aivan kalkkiviivoilla. Täydellisen reissun voittajalle tarjonnut Tapio Perttunen oli myös yllättynyt: ”Oli mentävä varman päälle, kun laukkoja on tullut. Mutta kyllä tämä ihan oikea hevonen on. Epävarmuutta on ollut, ja lopussa oli kyllä jännät paikat, uskaltaako ohjaksia löysätä tai käskeä. Itku olisi päässyt, jos laukka olisi tullut.”

Heti ravien avauslähdössä nähtiin keskisuomalainen ravuri voittajaesittelyssä, kun Mikko Peränen siivitti open stretchiä pitkin Rosteen ensimmäisenä maalipaalulle. ”Vedin korvat kierroksen jäljellä auki, ja tämä tulee pätkän mukavasti, kun sen saa käännettyä oikeaan aikaan,” Killerillä hyvin menestynyt Peränen totesi voittajaringissä. Keski-Suomen lippua piti korkealla myös Haastajadivisioonakarsinnan korkannut Interlude Ferm, jolla Santtu Raitala teki taktisesti onnistuneen suorituksen. Syntymäpäiviään työn parissa viettänyt Raitala otti 75-voiton myös Dozen Of Oystersilla.

Muista voittajista on syytä nostaa jalustalle Henri Bollströmin taitavasti ohjastama Vauhtis, joka antoi lupauksia, että se tulee nousemaan ennen pitkää Kuninkuusravitasolle. Bollström oli myös vakaasti tätä mieltä voittajahaastattelussa.

Kaikki kuvat: Merja Ahola-Turpeinen.

Päivän voittajat:

L1) Roste / Mikko Peränen, om. Honkonen Jari & Mervi & Lehmonen Juhani
L2) Quite’em Ale / Tommi Kylliäinen, om. Equifit Oy
L3) Xanthus Kemp / Hannu Torvinen, om. Kemppitalli Oy & Lomapilke Oy
L4) Nils / Teemu Okkolin, om. H. Suomela Ky
L5) Let’s Get It Up / Hannu Torvinen, om. Get It Stable
L6) One Of / Hannu Torvinen, om. Hevostila Rajala & Makkonen Kimmo & Tolonen Heidi
L7) Interlude Ferm / Santtu Raitala, om. Team Ojanperä
L8) Vauhtis / Henri Bollström, om. Ravitalli Suuronen Oy & Suuronen Jukka
L9) Dozen Of Oysters / Santtu Raitala, om. Seafood Stable
L10) Tuliveera / Tapio Perttunen, om. Liisa Eskola
L11) Tinderi / Heikki Mikkonen, om. Heikki Mikkonen
A-ponit Chaline / Viivi Pursiainen, om. Jenita Laitinen
B-ponit Jokimäen Prinsessa / Elena Honkonen, om. Elena Honkonen

Maalikamerakuvat tässä!