Hevosenhoitaja- liigassa ei kolmen osalta muutoksia

su 10. lokakuuta 2021 12.00.00


Kuvassa: Sarikan ja Kirsi Simi Kriteriumpäivänä Tampereella v. 2021 (Kuva: Anni Uotila)


Tiina Ala-Rantala johtaa ja toista sijaa hallitsee Anne Korpinen. Kolmantena liigassa on Kirsi Simi, joka työskentelee tällä hetkellä Timo Korvenheimon palveluksessa hevosenhoitajana
.

Simillä on hoidokkeina kahdeksan hevosta, joista kahdeksanvuotias Hazelhen Hermez on vanhimmasta päästä Sahara Sandstormin, First Class Ladyn ja Quick Diablon kanssa. Nuorimmat ovat kolmivuotiaita lämminverisiä Zolamani, Stick Match ja Danger Zone. Joukkoon mahtuu myös yksi suomenhevonen, nelivuotias franssilainen tamma Sarikan, joka pärjäsi tämän vuoden Kriterium finaalissa hienosti ollen viides.

Kirsi Simi on pitkänlinjan hevosalan ammattilainen, sillä hän on työskennellyt hevosten parissa jo 30 vuotta. Kysyttäessä kuinka hän on jaksanut tehdä fyysisesti raskasta hevosenhoitajan työtä Simi vastaa: ”Hevoset ovat niin rehellisiä ja ne ovat just sellaisia mitä ne ovat. Ne antavat niin paljon ilon ja onnen hetkiä takaisin päin, että sillä tätä työtä jaksaa tehdä, vaikka selkä aina välillä vihoitteleekin.”

Killerin raviradalla Jyväskylässä järjestetään koko kilpailukauden 2021 ajan kestävä MT Ravinetti- hevosenhoitajaliiga. Kolme kärkisijoille noussutta hoitajaa palkitaan lahjakorteilla.

Palkitsemisperusteena on montako kertaa hevosenhoitaja kilpailee vuoden aikana hevosensa kanssa Killerin raveissa. Eniten kilpailukertoja kerännyt nousee kärkeen.

Seuraavat ravit ajetaan Killerillä sunnuntaina 22.10. klo 18 alkaen.

Tilanne MT Ravinetti- hoitajakisassa 3.10. ravien jälkeen:

Tiina Ala-Rantala 24
Anne Korpinen 14
Kirsi Simi 12
Anna-Kaisa Nikunlassi 11
Sara Pulkkinen 11
Katja Kuhanen 11
Elina Sillanpää 10
Riku Lehtonen 10
Jenni Porokka 10
Henna Torvinen 9
Merja Hartikainen 9
Terhi Kotilainen 9
Saara Eerola 9
Eija Albrecht 8
Tuula Tiihonen 8
Emilia Nevala 7
Jenni Mörsky 7
Sanni Koistinen 7
Jenny Kangas 7
Emmi Kivelä 7
Karin Ahonen 7
Katja Ampuja 6
Laura Raivio 6
Tiina Väisänen 6
Tiina Santala 6
Petra Sulkunen 6
Tiina Turunen 6
Marika Tiensuu 5
Riku M Lindgren 5
Jonna Penttilä 5


Huomioitava, että kaikilla hevosilla ei ole hoitajaa järjestelmissä ja listassa on 30 eniten pisteitä kerännyttä...

Hoitajaliigan järjestävät Jyväskylän ravirata ja Keski-Suomen hevosjalostusliitto yhteistyökumppaninaan Maaseudun Tulevaisuuden julkaisema MT Ravinetti.

Ravinetti.fi on uuden ajan ravimedia. Sieltä löydät tuoreet uutiset, kattavat taustajutut, viikon pääravien vihjeet, blogit. Raveista. Rakkaudella.