Hevosenhoitaja- liigassa johtopaikka vaihtui

ke 30. kesäkuuta 2021 22.00.00


Kuva: Kirsi Kantokoski.


Killerillä ajettavassa MT-Ravinetti hevosenhoitajaliigassa johtopaikka vaihtui. Tiina Ala-Rantala otti hevosenhoitajaliigan kärkipaikan haltuunsa johtaen nyt pistepörssiä 13 pisteellä. Hänellä oli kaksi lämminverihoidokkia Very Gone Face ja Enzo Victory Killerin kesäkuun viimeisten ravien illassa. Ensin mainittu otti viimeiset rahat lähdössään, mutta Enzo Victory nappasi hienon voiton.

”Enzo Victory on hiukan haasteellinen hoidettava ravien aikana, kun se näkee ja touhuaa omiaan. Sen tapoja on pitänyt opiskella ja toimia niiden mukaan. Lämmitykset ennen starttia on ajettava vasten kilpailusuuntaa ja käännettävä auton taakse ihan viime tipassa ennen lähtöä. Sitä täytyy aina välillä taluttaa suupielestä, kun se pysähtyy tai meinaa kääntyä ympäri”, huokasi Ala-Rantala. Tiina Ala-Rantala hoitaa hevoset yhdessä miehensä Antin kanssa, joka myös ajaa hevosilla kilpailut, joten kauhavalaisen pariskunnan yhteistyö pelaa hyvin haasteellisten hevostenkin kanssa.

Tiina Ala-Rantala on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja hän työskentelee sosiaali –ja terveysalalla päivisin. Illat ja viikonloput menevät hevosia hoitaen.

Seuraavat ravit ajetaan Killerillä kesätauon jälkeen torstaina 12.8. Derby-karsintojen merkeissä.

Killerin raviradalla Jyväskylässä järjestetään koko kilpailukauden 2021 ajan kestävä MT Ravinetti- hevosenhoitajaliiga. Kolme kärkisijoille noussutta hoitajaa palkitaan lahjakorteilla.
Palkitsemisperusteena on montako kertaa hevosenhoitaja kilpailee vuoden aikana hevosensa kanssa Killerin raveissa. Eniten kilpailukertoja kerännyt nousee kärkeen.

Tilanne MT Ravinetti- hoitajakisassa 14 ajetun kilpailupäivän jälkeen:

Tiina Ala-Rantala 13
Anne Korpinen 12
Sara Pulkkinen 10
Jenni Porokka 9
Merja Hartikainen 9
Anna-Kaisa Nikunlassi 9
Katja Kuhanen 8
Saara Eerola 7
Henna Torvinen 7
Kirsi Simi 7
Emilia Nevala 7
Riku Lehtonen 7
Petra Sulkunen 6
Katja Ampuja 6
Laura Raivio 6
Elina Sillanpää 6
Sanni Koistinen 6
Karin Ahonen 5
Tuula Tiihonen 5
Henna Järvinen 5
Maarit Huttunen 5
Jenni Mörsky 5
Rosita Blom 5
Tanja Hauru 5
Terhi Kotilainen 5
Salla Rampanen 4
Sari Räisänen 4
Jenna Arpiainen 4
Marika Tiensuu 4
Eija Albrecht 4

Huomioitava, että kaikilla hevosilla ei ole hoitajaa järjestelmissä ja listassa on 30 eniten pisteitä kerännyttä...

Hoitajaliigan järjestävät Jyväskylän ravirata ja Keski-Suomen hevosjalostusliitto yhteistyökumppaninaan Maaseudun Tulevaisuuden julkaisema MT Ravinetti.

Ravinetti.fi on uuden ajan ravimedia. Sieltä löydät tuoreet uutiset, kattavat taustajutut, viikon pääravien vihjeet, blogit. Raveista. Rakkaudella.