Jääravitapahtuma Jyväskylän keskustassa maaliskuussa

pe marrask. 17 11:00:00 2023


Raviurheilu on ensimmäistä kertaa mukana Olympiakomitean SM-viikolla ensi maaliskuussa Jyväskylässä. SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa kilpaillaan eri lajien Suomen mestaruuksista. Ensi vuonna se järjestetään talvitapahtumana Jyväskylässä 7.–10. maaliskuuta.


Killerin ravirata ja Suomen Hippos yhdessä Keski-Suomen hevosyhteisön kanssa järjestävät jääraviurheilun SM-kilpailut sunnuntaina 10.3.2024 Jyväsjärven jäällä. Jääravien säännöt tässä!

Tapahtumassa ratkaistaan kuusi jääravien Suomen mestaruutta. Omat luokat järjestetään lämminverisille, suomenhevosille, lämminveristen monté - eli raviratsastusvaljakoille, suomenhevosten montévaljakoille sekä A-poneille ja B-poneille.

Kilpailu käydään suoranajoina, hevonen hevosta vastaan -systeemillä, enintään 500 metrin kilpailumatkalla. Kaikissa lähdöissä kilpailee kaksi välieräparia, joiden voittajat kohtaavat finaalissa.

“Toimimme hyvässä yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ja pääsemme hyödyntämään Jyväsjärven suosittua retkiluistelurataa tapahtuman aikana. Tapahtuma on hieno mahdollisuus tuoda ravit lähemmäs uusia yleisöjä, kuten kaupunkilaisia ja perheitä, jotka eivät vielä ole tutustuneet raviurheiluun”, Killerin toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi avaa.

Yle tuottaa SM-viikon tapahtumista suoraa lähetystä, myös sunnuntain jääraveista.

“Killerin ravirata ehdotti Hippoksen hallitukselle, että haemme mukaan SM-viikolle, juuri sopivasti 100-vuotta täyttävien Kuninkuusravien alla. Tapahtuman ajankohdan näkökulmasta ideaksi kiteytyi jääraviurheilun Suomen mestaruudet, mikä sopii erinomaisesti, sillä lajimme juurethan ovat nimenomaan jääraveissa ja suoranajoissa”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää jatkaa.

Jääraviurheilun SM-kisoissa turvallisuus on etusijalla ja tapahtuman toteutuminen vahvistuu lopullisesti jäätilanteen mukaan. SM-kisan säännöt julkaistaan myöhemmin erikseen. Tärkeässä osassa talvipäivän tapahtumissa on myös Lutakonaukiolle sijoittuvat koko perheen oheisaktiviteetit.

Suomen Hippos ry on Olympiakomitean jäsen. Jyväskylän SM-viikon ohjelma tässä!