Kesä-Cupin tilanne

to kesäk. 30 11:09:00 2016

Kesä-Cupin karsintakilpailuja on nyt ajettu kesäradoilla (Hankasalmi, Jämsä, Pihtipudas, Suonenjoki) ja Killerillä. Finaali ravataan Killerillä T76-sarjana lauantaina 20.8. Derbyraveissa. Finaalin 1.palkinto on 3 000 euroa.


Kesä Cup 2016 -säännöt

1 § Keski-Suomen Ravirata Oy järjestää Kesä Cup -kiertueen yhteistyössä alueen kesäratojen kanssa. Karsintoja ajetaan kesäradoilla (Hankasalmi, Jämsä, Pihtipudas, Suonenjoki) ja Killerillä. Finaali ravataan Killerillä 20.8. Ykköspalkinto on 3 000 euroa. Lähtö on T76-sarja.

2 § Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 3-vuotiaat ja vanhemmat lämminveriset. Karsinnoissa ovat etusijalla 3-5-vuotiaat ja toissijaisesti Suomessa syntyneet.

3 § Jokainen kilpailun järjestäjärata järjestää karsintalähdön vähintään 2000 metrin matkalla joko ryhmäajona tai tasoitusajona. A-karsintalähtöön ovat oikeutettuja osallistumaan hevoset, jotka ovat tienanneet enintään 4 000 € ja B-karsintalähtöön hevoset, jotka ovat tienanneet enintään 12 000 €. Karsinnat voidaan ajaa myös yhdistettynä tasoitusajona, missä käytetään myös normaalia vakiosarjojen karsintajärjestelmää.

Hevosella on voimassa koko kilpailusarjan (karsinnat + mahdollinen finaali) se voittosumma, jolla se pääsi mukaan ensimmäiseen karsintalähtöönsä.

Hevonen saa pisteitä karsintalähdöistä seuraavasti: voittaja 35, toinen 20, kolmas 15, neljäs 10, viides 6, kuudes 4, seitsemäs 3 sekä muut hyväksytyn juoksun tehneet 1 piste.

4 § Loppukilpailu järjestetään Killerillä 20.8. 2140 metrin tasoitusajona. Loppukilpailuun otetaan kuusitoista (16) hevosta siten, että perusmatkalta lähtee kahdeksan (8) eniten A ‐ karsintalähdöistä pisteitä kerännyttä hevosta ja 20 metrin takamatkalta lähtee kahdeksan (8) eniten B ‐karsintalähdöistä pisteitä kerännyttä hevosta.

Mikäli kahden tai useamman hevosen pistemäärä loppukilpailuun pääsemisen osalta on sama, loppukilpailuun pääsee se, jolla on ollut paras sijoitus karsinnoissa. Jos sijoitukset ovat samat, niin loppukilpailuun pääsevä hevonen arvotaan. Jos joku loppukilpailuun oikeutetuista hevosista jää pois ennen
loppukilpailun ilmoittamisajan päättymistä, siirtyy paikka pistejärjestyksessä seuraavalle. Loppukilpailun lähtöradat arvotaan.

5 § Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n vahvistamia voimassaolevia ravikilpailusääntöjä.

6 § Vain kilpailun järjestäjät voivat tehdä muutoksia näihin sääntöihin. Muutokset
esitetään Suomen Hippos ry:n hallituksen hyväksyttäväksi.