Keski-Suomen hevoset voitokkaina sunnuntairaveissa

ma lokak. 09 10:11:00 2023

Killerillä ravattiin 8.10. sunnuntairavit, ja samalla juhlistettiin Lumi-Oosan kuningatartitteliä kakkukahvien merkeissä. Ohjelmassa oli yhdeksän totolähtöä sekä ponilähtö. Keski-Suomen hevoset olivat menestyksekkäitä jo alkuravien aikana.

Hankasalmelainen Valiantti oli oman lähtönsä vakuuttava voittaja. Sami Vehviläinen teki oman iskunsa loppukaarteessa, kun keulasta kilvoitelleet hevoset alkoivat väsymään. Hienoon kuntoon noussut Valiantti on ollut tänä vuonna kaikissa lähdöissään kolmen parhaan joukossa. Vehviläinen kehaisi hevosen kuntoa: ”Ruuna spurttasi halukkaasti, mutta jäi sitten odottelemaan muita. Ei tässä tullut hiki miehelle eikä hevoselle. Rata on tänään oikein hyvässä kunnossa.”

Jyväskyläläisomistuksessa oleva Friday Miracle näytti jo menettävän loppukaarteessa pelin laukkaan, mutta korjasi askellajinsa nopeasti ja kontrasi loppusuoralla komeasti – tuloksena oli tämän kauden avausvoitto. Aloittelevien ohjastajien kisa oli sangen värikäs, ja Elina Miettunen pääsi viimeisen puolikkaan aluksi keulaan johtavan hevosen kammettua ulos: ”Tapahtumia riitti, mutta hevonen oli hyvä. Se on aikaisemminkin ottanut vastaavanlaisen pikkulaukan loppuvaiheessa. Tällä on ollut vähän ongelmia, mutta nyt näyttää paremmalta.”

Laukaalainen Que Bonita oli T4-avauksen pikkuyllättäjä. Jukka Torvinen ampaisi kuutosradalta vihaisesti keulaan, eikä luopunut asemastaan missään vaiheessa. Illan toisen voittonsa ottanut Torvinen totesi homman sujuneen hienosti jo harjoituslähdössä: ”Tuli hyvä fiilis tammasta, joten päätettiin ajaa isoa suosikkia vastaan keulasta. Tamma tuli maaliin asti hyvin, josta sille on annettava kaikki kunnia.”


Kylmäveristen ykkössarjan vei nimiinsä Veikko Svartin omistama ja valmentama Cirilla. Tamma suhautti keulaan hieman ennen päätöspuolikasta, ja vastaili open stretchillä kirivälle Rosteelle loppuun asti varmasti. Hyvän juoksun saanut Cirilla ei tällä kertaa sortunut laukalle, vaan ravi säilyi puhtaana loppuun asti. Tammaa ajanut Terho Rautiainen totesi Cirillan olleen voimissaan, mutta ei sitä tohtinut lopussa paljoa käskeäkään.Lämminveristen kovimman ryhmän vei yllättäjä Anne De Blend ohjaksissaan Niko Riekkinen.

Ravien päätöslähdön vei uransa avannut Profar, jota ohjasti Antti Tupamäki. Hienolta näyttänyt ori otti alussa keulat, ja vei kisaa alusta loppuun. Omistaja-valmentaja Tarmo Tiainen kertoi myöhäisen starttiin tulon taustoja: ”On ollut vähän ongelmia, joten piti odottaa viisivuotiaaksi. Harjoitusraveissa tuntui jo hyvältä, ja tämä on oikein jaksavan tuntuinen hevonen.”

Killerin voittajat 8.10.2023:
L1) Ernestiina / Jukka Torvinen, om. Timo Pöytälaakso
L2) Valiantti / Sami Vehviläinen, om. Anu Hyytiäinen
L3) Friday Miracle / Elina Miettunen, om. Paula Leiviskä
L4) Que Bonita / Jukka Torvinen, om. Tolpalla Oottajat
L5) Toratoshi / Teemu Kananen, om. Teemu Kananen
L6) Cirilla / Terho Rautianen, om. Veikko Svart
L7) Anne De Blend / Niko Riekkinen, om. Anja Männynsalo
L8) Mei Tai / Elina Pakkanen, om. Kari Talasmäki Oy
L9) Profar / Antti Tupamäki, om. Tarmo Tiainen
Ponit Golden Picasso / Iisa Laasanen, om. Iisa Laasanen

Valokuvat: Merja Ahola-Turpeinen.