Killeri laskeutui joulutunnelmaan lumisissa olosuhteissa

pe jouluk. 22 22:27:00 2023

Jyväskylän seutu sai osansa perjantaisesta lumimyräkästä, ja lumiauralla oli töitä radan ylläpidon suhteen. Vuoden päätösravit päästiin ajamaan kunnon talviradalla, vaikka lunta oli aurattava väsymättä.

Kauden 2023 Killerin ajajaliigan vei nimiinsä ylivoimaisesti 29 voittoa narutellut Santtu Raitala, joka oli perjantaina lomailemassa.

Yksi illan voitoista meni Uuraisiin: uran viidennen starttinsa juossut Felip näytti loppusuoran aluksi soittavan vain toista viulua, mutta viimeisellä satasella Harri Kotilainen siivitti ruunan aivan huikeaan kiriin. Johanna Tuunanen oli lähdön jälkeen elementissään:

”Mahtava fiilis on jälleen. Olen varmasti ollut kiltti, kun näin palkitaan. Viimeksi olin itse kipeä, mutta nyt pääsin todistamaan kotiradalla voittoa, mikä ei ole ihan jokapäiväistä. Hyville hevosille on tallissa aina tilaa”, vinkkasi iloinen omistaja-valmentaja.

Montéssa eli raviratsastuksessa nähtiin yksi illan ylivoimaisimpia esityksiä, kun Milla Markkasen ratsastama Primo Amir karkasi loppukaarteessa muilta kymmenien metrien päähän. Loppusuoralla voittajalla saattoi jo tyylitellä maaliin. Pikakomennuksella kisaan tullut Markkanen kuvaili monte-sankaria seuraavasti:

”Tämä on hyvin omanlaisensa persoona ja tuntee oman arvonsa. Johtavan rinnalla oli varma olo, mutta lopussa Primo Amir jäi odottelemaan muita. Minulla on ollut sikahieno vuosi – olen pystynyt hienosti yhdistämään koulun ja raveissa käynnin.”

Teuvo Nikulainen jatkoi viime aikojen menestysputkeaan Akustilla, joka alkaa päästä kilpailemisen makuun viisivuotiskauden loppupuolella. ”Kaksoisvarsana Akusti on ollut kehitykseltään hidas. Hevonen tuntui hyvältä startin loppuvaiheessa, ja ilman suosikin laukkaakin meillä olisi ollut sanamme sanottavana", Nikulainen totesi.
Akustin osaomistaja ja -kasvattaja on Killerin hallitusta johtava Tiina Eskonen.


Shaqir
ja Jarmo Saarela.


Classic Primavera
ja Jani Ruotsalainen.


Nikulaisen tallin toisen voiton otti ylivoimaiseen tyyliin Henri Bollströmin ohjastama La Courabou, jolla ei ollut mitään hätää lähdön loppuvaiheessa. Laukaalaistallin omistaman La Couraboun nimi tarkoittaa Mörköä, mutta Nikulainen totesi ruunan olevan tätä nykyä kotioloissa hyvin kiltti. Omasta menestyksestään Nikulainen kiitti tallin henkilökuntaa ja hevosten omistajia.


Ehkä illan kovimman esityksen teki Ekin Huli, joka menetti alun laukassa kymmeniä metrejä, mutta kuittasi silti lähtönsä isoimmat rahat.
”Hevonen kuumeni uusinnoista ja sotkeutui jaloistaan. Jouduttiin tekemään pitkä kiri, mutta kyllä tämä on sitkeä hevonen. Voimavaroja oli, muttei Ekin Huli mielellään isoa eroa tee,” totesi voiton ohjastanut valmentaja Miika Tenhunen.


Oskari Punk ja Henri Pehkonen.

Kaikki kuvat: Merja Ahola-Turpeinen.

Illan voittajat:

L1) Magnum / Antti Tupamäki, omistaja Risto Pesonen
L2) Felip / Harri Kotilainen, om. Johanna Tuunanen
L3) Primo Amir / Milla Markkanen, om. Erkki Soininen
L4) Akusti / Teuvo Nikulainen, om. Eskonen Tiina & Pirhonen Teija
L5) Shakir / Jarmo Saarela, om. Jukka Huuskola
L6) Classic Primavera / Jani Ruotsalainen, om. Erkki Tulla
L7) La Courabou / Henri Bollström, om. Iitun-Talli
L8) Ekin Huli / Miika Tenhunen, om. Talli Peräkylän Pullarit
L9) Oskari Punk / Henri Pehkonen, om. Kalevi Punkki
Ponilähtö Fine Dark / Enna Käyhkö, om. Enna Käyhkö

Maalikamerakuvat tässä!