Killerin illassa hienoja lopputaistoja

ma jouluk. 11 21:30:00 2023

Killerin maanantairavit päättyivät hienoon lopputaisteluun, kun kylmäveristen kovimmassa sarjassa painetta matkalla kestänyt Matteus Kevätön näytti jo loppusuoralla lyödyltä.

Hirmuista kiriä tehneelle Rallan Ruhtinaalle viimeinen satanen oli kuitenkin hieman liikaa, ja Henri Bollström nousi oriillaan lopulta voittoon. Pauli Raivio kehui yhdessä Henna Virkkusen kanssa omistamaansa Matteus Kevätöntä, joka ei Raivion mukaan anna ikinä periksi.

Ravien alkutahdit naputteli Niko Jokela ottamalla kaksi keulavoittoa Kari Lehtosen valmennettavilla. Sekä Kenaario että Scorchio saivat loppusuoralla painetta open stretchiltä, mutta molemmat uraansa aloittelevat hevoset hallitsivat tilannetta loppuun asti. Kahden tuhannen voiton merkkipaalua jahtaava Jokela oli luonnollisesti mielissään:

”Kyllä oli hyvät hevoset minulla alkulähdöissä. Scorchio on ainakin vielä hieman tasavauhtinen, mutta voimia oli loppuun asti hyvin tallella. Hyvällä talviradalla päästään tänään kilpailemaan", Jokela myhäili.

Villilempi voitti taktisesti mielenkiintoisen Euronelkun avauskohteen. Esa Holopainen hyödynsi open stretchin täydellisesti ja sujautti keulassa taivaltaneesta Harlamovista ohi viimeisillä kymmenillä metreillä.

Voittajan valmentaja Pekka Luukkonen veisteli illan olosuhteista: ”Villilempi tykkää pakkasesta, vaikka tänään on vain tämmöinen nuoren miehen nuoska. Tänään hevonen näytti rauhalliselta joka vaiheessa, mikä on iso etu. Esan kanssa meillä on pitkä yhteistyö, enkä ohjastajien taktisia ratkaisuja kommentoi muutenkaan.”

God Knows kuului illan keulavoittajien joukkoon. Iikka Nurmosen suojatti näytti jäävän jo johtavan rinnalla punnertaneen Fango Jettin ohittamaksi, mutta piti kuin pitikin niukkaan voittoon. Juuri kolmekymppiseksi kääntynyt Nurmonen suhtautui nykyhetkeen kiitollisena: ”On mukavaa, miten hevosenomistajat ovat eläneet meidän hommissa mukana.”

Starttia Nurmonen analysoi tarkkaan tyyliinsä: ”God Knows lähti tänään hyvin liikkeelle, ja oli melko latautunut. Tämän kanssa saa olla tarkkana, ettei paine mene yli. Maalisuoralla taistelu oli tiukkaa, sillä oltiin jo hetki alakynnessä. Tämä toipui juuri pikkukolhusta, ja nyt ajetaan tasaisesti kilpaa.”

Tommi Kylliäinen oli ensimmäisenä maalipaalulla Knows Manalla ja otti illan toisen voittonsa Furioso Wohlrabilla. Kun Nemea Kaka laukkasi vajaa kierros jäljellä johtavan selästä, nosti Kylliäinen kytkintä ja komeaan talvikuntoon äitynyt Furioso Wohlrab katosi muilta maisemaan. Loppu meni varmistellessa, ja voittoa voi kuvailla todella vakuuttavaksi.

Hevosta aiemmin pitkään valmentanut Kylliäinen piti esityksestä: ”Ori on ollut uudesta valmennuksesta todella hieno, ja tänään se olisi pärjännyt muiltakin juoksupaikoilta, sillä varaa jäi vielä. Kova matkavauhti on sille mieleen.”

Valmennustöitä radikaalisti vähentänyt Tommi Kylliäinen on nauttinut hieman harvemmasta elämänrytmistä: ”Olen käyttänyt lisääntyneen vapaa-ajan hiihtämiseen.”

Killerin voittajat 11.12.2023

L1) Kenaario / Niko Jokela, omistaja Talli Skenaristit
L2) Scorchio / Niko Jokela, om. Janne Hoppula
L3) Ekin Huli / Miika Tenhunen, om. Talli Peräkylän Pullarit
L4) Por Glam Rock / Ari Moilanen, om. Const-Mac Oy & Por Stable
L5) Knows Mana / Tommi Kylliäinen, om. Henry Kuusisto
L6) Villilempi / Esa Holopainen, om. Minna Luukkonen
L7) God Knows / Iikka Nurmonen, om. Able Ladies Stable
L8) Furioso Wohlrab / Tommi Kylliäinen, om. Ifa Racing
L9) Matteus Kevätön / Henri Bollström, om. Raivio Pauli & Virkkunen Henna
Ponilähtö Sammalisen Iisakki / Jerry Rauos, om. Marianne Raussi