Killerin illassa iloa ja surua

to tammik. 11 22:35:00 2024


Killerin iltaravien aluksi muistettiin tällä viikolla menehtynyttä Killerin pitkäaikaista ja erittäin pidettyä ratavalmentajaa Juha Keskistä. Ensimmäinen lähtö esittäytyi ilman musiikkia, ja lähdön ohjastajilla oli surunauhat käsivarsissa. Killerin raviradan henkilökunta ja toimihenkilöt ottavat osaa omaisten suruun.

Heti ensimmäisessä lähdössä nähtiin jyväskyläläismenestystä, kun Kim Åkerlund ohjasti Marja Baltzarin omistaman R.R. Bastianin voittajaksi. Loppusuoralle saavuttaessa ruuna ei näyttänyt ehkä vielä voittajalta, mutta teki open stretchiltä tulisen kirin, ja johti kilpailussa juuri ne ratkaisevat viimeiset metrit. ”Bastianilla on hyvät vauhdit, ja kun saadaan vielä varmuutta, ruuna menee vielä pitkälle. Startissa oli vähän tilanteita, joten tarvittiin valppautta ja hyviä hermoja”, Åkerlund totesi lennokkaasti kisan jälkeen.

Toisen lähdön voittaja Neiti Näppärä teki aivan huikean suorituksen väsyttämällä keulahevosen ja vastaamalla muille haastajille maaliin asti. Jenny Honkosen suojatti pääsi voittojen makuun vasta joulun jälkeen, ja otti välittömästi Killerillä toisen tikun. Hevonen on ohjastaja-valmentajalle tärkeä hahmo, mikä kuului haastattelussakin: ”Neiti ei vielä oikein ymmärrä kilpatouhuista mitään, vaikka parhaansa se yrittää. Tänään oli paljon jännitettävää, mutta pysyttiin loppuun asti ravilla. Upea fiilis.”


Laukaalle vei voiton puolestaan Särkän Uolevi, jonka Vesa Vehviläinen narutteli voittoon nätin reissun jälkeen open stretchiä pitkin. ”Hevonen oli viimeksi pettymys, ja pakkasen takia peruttiin kaksi starttiakin, joten odotukset olivat hyvin maltilliset. Aina tämä ei osaa lopussa ohittaa, mutta nyt se tuli loppua hienosti, vaikkei ole tottunut sisältä ohittamaan.”


Illan kovimman lämminveristen koitoksen vei nimiinsä huikean tasaisesta rintamasta La Cerise, joka teki jättimäisen yllätyksen. Tero Lahtinen onnistui taktiikassaan täydellisesti, ja lopussa oli myös onni myötä: ”Oli ihan eri tuntuinen hevonen tällä kertaa. Oli puhetta, että tarjotaan sisäratareissu ja yritetään saada tammalle taistelutahtoa. Lopussa oli tarkoitus vain mennä vetävään selkään, mutta tilan tullessa tungettiin itsemme väliin.”


Pimp My Wurst ja Jarmo Saarela.

Muita illan voittajia olivat hiljattain Pauli Luomalle siirtynyt Armell, aikansa derbyfinalisti Vennelmon Välkky, ison yllätyksen tempaissut Pimp My Wurst sekä iloisen loppukirin esittänyt Queen Diablo. Poneissa vahvin oli Jokimäen Sakke.


Queen Diablo ja Ville Koivisto.

Kaikki kuvat: Merja Ahola-Turpeinen.

Illan voittajat:
L1) R.R. Bastian / Kim Åkerlund, om. Marja Baltzar
L2) Neiti Näppärä / Jenny Honkonen, om. Näppärä Talli
L3) Vennelmon Välkky / Ville Mikkanen, om. Ville Mikkanen
L4) Armell / Pauli Luoma, om. Pauli Luoma
L5) Särkän Uolevi / Vesa Vehviläinen, om. Arto Åkerman
L6) Pimp My Wurst / Jarmo Saarela, om. Roth Rickhard & Tenho
L7) La Cerise / Tero Lahtinen, om. Karppinen Jouni & Puranen Saara
L8) Queen Diablo / Ville Koivisto, om. Team Eagle
Ponit: Jokimäen Sakke / Eerika Koskenvalta, om. Mirjami Bollström

Maalikameran kuvat tässä!