Killerin sunnuntairavit vietiin läpi sulavasti

su lokak. 22 21:10:00 2023


Killerin sunnuntairavien yhteydessä ei tarvinnut hermoilla radan kunnon kanssa, vaan ravit päästiin ajamaan hyvällä kaviouralla. Ohjelmassa oli yhdeksän totoravilähtöä sekä ponilähtö, ja päivän päälähtönä oli kylmäveristen Nuorten sarja.

Ravien avauslähdössä nähtiin uransa aloittaneen Villilotan upea näytös. Keulassa juossut Seppo Suurosen valmennettava veti viimeisen kierroksen sellaista kyytiä, ettei voitto jäänyt varmasti viimeiseksi – kyvyt riittävät vielä pitkään. Ohjastaja Veli-Pekka Toivanen oli yllättynyt Villilotan suorituksesta: ”Meno äityi sitä paremmaksi, kun vauhtia tuli lisää – ja varaa varmasti vielä jäi. Pieni mutta pippurinen tamma on kyseessä.” Villilotan ohella myös Eelis Murtolan ohjastama Mini Pepper teki omassa lähdössään ylivoimaisen esityksen.


Kuva: Merja Ahola-Turpeinen.

Tarmo Tiaisen suojatti Profar (kuvassa) toisti viime Killerin ravien temppunsa, ja otti myös uransa toisessa startissa voiton. Antti Tupamäen ajokki hyötyi kärjen kilvanajosta, ja Profarilla oli loppusuoralla vereksimmät voimat. Petäjävedellä tallia pitävä Tiainen oli iloinen voitosta: ”Hyvä juoksu. Ori on sitkeä, ja Antti ajoi hienosti. Starttiin tulo venyi luuliikojen takia, mutta nyt on päästy treenaamaan kunnolla.”

Kotiradalle toi voiton myös nelivuotias K.P. Toevo, jonka askellajia tuomaristo tutki hetken lähdön jälkeen. Peitsistä ei ollut kyse, joten voitto päästiin vahvistamaan. Mikko Peränen oli edelleen harmistunut Varsakunkku-lähdössä Seinäjoella tulleesta hylkäyksestä. ”Ei tahdo tämä voitto tuntua miltään. Tämä tuli meille aikoinaan jo opetettavaksi. Kyllä minä isommista lähdöistä haaveilin tänä syksynä, mutta katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu.” Kotivoittojen sarjaa jatkoi myös Destiny Brodda, jolla Tero Lahtinen narutteli tyylikkään keulavoiton.

Päivän kenties suurin mielenkiinto kohdistui Nuorten sarjaan osallistuvaan tammaan Vapiskaa, jonka osaomistajiin kuuluu Kalle Rovanperä. Vapiskaa nousi kierros jäljellä johtavan Ceisariinan rinnalle, ja siirtyi viimeisen puolikkaan alussa johtoon. Loppusuoran tiukassa taistossa Vapiskaa sortui laukalle, jolloin voittoon eteni open stretchin kautta aikaisemmin ohitettu Ceisariina. Valmentaja Jukka Huuskolan mieli oli mairea: ”Voiton jälkeen tuntuu tietysti hyvältä. Tamma menetti johdon, kun ei sillä hetkellä pystynyt vauhtiin vastaamaan. Mutta tämä jaksaa yrittää loppuun asti. Seuraavaksi mennään Satakunta-ajoon.”

Päivä päättyi vielä keskisuomalaisissa voittotunnelmissa, kun tikkakoskelaisen Nordic Trot Teamin omistama The Dzeison oli Tuukka Variksen ohjastamana voimakkain loppusuoralla. Valmentaja Anne Takapuro totesi, että paikka johtavan rinnalla huolestutti: ”Ajattelin, että se olisi päässyt keulaan. Näytti vähän siltä, että rytmi sekosi loppusuoran alussa, mutta sieltä se vaan tuli. Tulevana talvena voisi kaiken pysyessä kunnossa tulla lisää menestystä.”

Killerillä ravataan seuraavaksi perjantaina 3.11, jolloin ohjelmassa ovat mm. Kasvattajakruunu- sekä Tammaderby-karsinnat.

Killerin voittajat 22.10.2023:

L1) Villilotta / Veli-Pekka Toivanen, om. Katri Avotie
L2) Profar / Antti Tupamäki, om. Tarmo Tiainen
L3) K.P. Toevo / Mikko S Laitinen, om. Teri-Talli Oy
L4) Destiny Brodda / Tero Lahtinen, om. Hakimo Jaana & Pohjonen Ella
L5) Ceisariina / Jani Ruotsalainen, om. Huuskola Jukka & Niko
L6) Mini Pepper / Eelis Murtola, om. Pertti Vessari
L7) Careless Guy / Niko Jokela, om. Talli Oman Onnen Sepät
L8) Liston / Pekka Vehviläinen, om. Kakkonen Jouni & Nykänen Helmi & Virtala Anna
L9) The Dzeison / Tuukka Varis, om. Nordic Trot Team
Ponilähtö Kumlaby Elissa / Aada Pasanen, om. Heli Bordi