Kova tammakaksikko täydentää Killerin Eliitin kymmenikön

pe kesäk. 02 13:00:00 2023

Viisivuotiaat tammat Cream Candy ja Edima saivat viimeiset paikat lauantain 10. kesäkuuta Killerin Eliittiin.

Emma Väreen valmentama Cream Candy säväytti viimeksi keskiviikkona Vermossa, jolloin se täräytti kovaa vauhtia kärkipaikalle ja voitti uudella ennätystuloksellaan 11,7/1620a. Uran rahakkaimpia meriittejä ovat Arvid Åvallin Tammaderbyn kakkossija ja Villimiehen Tammakilvan kolmossija. Samuli Harju ja Jesse Terkomaa omistavat Cream Candyn, Samuli Harju ja Minna Terkomaa ovat kasvattajat.

Timo Hulkkosen tallin Edima puolestaan kiri vahvasti kakkoseksi toukokuussa Killerillä ajetussa Eliitti-katsastuksessa, jonka voitti Felix Orlando. Viime syksynä se nappasi kaksi STL-tammalähdön voittoa Ruotsin lauantairaveissa. Ediman omistaa Jalohepo Oy ja kasvattajat ovat Åke A ja Mona Wall.

Myös Kuopio Stakes –voittaja Callela Nelson sai kutsun, mutta sen taustajoukot päättivät jättää Eliitin tällä kertaa väliin.

“Eliittiin saatiin erittäin tasokas joukko nousevia huippuja”, Killerin toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi iloitsee. “Ymmärrettävästi enemmistö on viisivuotiaita, mutta Everlasting Boogie antaa viime keskiviikon perusteella täyden haasteen vuotta vanhemmille vastustajilleen.”

Tänä vuonna 4- ja 5-vuotiaille lämminverisille rajattu Killerin Eliitti ravataan lauantaina 10. kesäkuuta 25 000 euron ykköspalkinnolla. Kilpailumatka on 2140 metriä. Eliitti-päivän lähtölistat valmistuvat maanantaina 5. kesäkuuta.

Killerin Eliittiin vahvistetut hevoset:

Cream Candy (Emma Väre):


Edima (Timo Hulkkonen):


Everlasting Boogie (Kenneth Danielsen):


Felix Orlando (Matias Salo):


Global Classified (Mattias Djuse):


Let’s Get It Up (Christa Packalen):


Mr Stahl (Ville Mäkelä):


Shackhills Twister (Jari Kinnunen):


Velvet Gold (Iikka Nurmonen):


Videot kutsuttavista hevosista on katsottavissa YouTube-kanavaltamme!