Kuningas palasi radalle arvonsa mukaisesti

pe elok. 25 23:34:00 2023

Killerin derbyviikonlopun avausillan kohokohta oli alkukuusta ravikuninkuuden suvereenilla tavalla voittaneen Parvelan Retun paluu kaviouralle. Kuningas tuli Jyväskylään näyttämään alamaisilleen oman arvonsa, ja otti voiton kyselemättä.

Hannu Torvinen ja tuore ravikuningas hakivat Uljas Suomalaiselta keulat reilu kierros jäljellä, ja loppu oli täydellistä näytöstä. Kyseessä oli ylläpitävä startti syksyn taistoja silmällä pitäen, mutta sitä ei juuri huomannut. Hannu Torvinen päästi ravikuninkaan loppukaarteessa menemään, eikä muista ollut lopussa kuin seuraamaan etäältä. Parvelan Retu ei ole Killerillä hävinnyt vielä koskaan - myös oriin kahdeksas startti ensi vuoden Kuninkuusravien näyttämöllä oli voitokas. Torvinen kiitteli suojattiaan voittajahaastattelussa:

"Hevonen meni innokkaasti - painetta oli alusta loppuun, mutta Retu oli silti rento. Oikein miellyttävä startti, sillä Retu oli todella rauhallisen tuntuinen koko päivän. Kurakelistäkään ei tullut tänään minkäänlaisia ongelmia. Killerin Kuninkuusraveja odotan paljon, sillä olen ajanut täällä ensimmäisen starttini."

Kultadivisioonakarsinnan varmaotteinen ykkönen oli Willow Pride, joka sääteli keulassa vauhdin mieleisekseen. Tamma piti varmasti loppuvedossa, vaikka Majestic Man esitti lopussa ulkoa hirmuisen kirin. Ari Moilanen kehui voittajaa tuoreeltaan pidäkkeettä:

"Willow Pride on niin hyvä hevonen, että se menee kelillä kuin kelillä. Tämä oli vähän niin kuin välistartti ennen tammavaltikkaa. Jos kaikki on hyvin, niin Suomen parhaimpiin tammoihin kuuluvana tämä pystyy pärjäämään siinäkin. Willow Pride jaksaa vaan puurtaa väsymättä vuodesta toiseen."

Tammadivisioonakarsinnan ykkönen oli Jani Ruotsalaisen ohjastama Adrashtee. Ruotsalainen joutui alussa luovuttamaan keulat Banskylle, mutta loppukaarteessa kiriväylä aukesi oikea-aikaisesti, ja vauhtitamma kiri vastaansanomattomasti voittoon. Voitto oli Ruotsalaisen ajokille jo kauden kahdeksas, ja se paistoi myös kommenteista:

"Hevosella oli tänään hyvä paine päällä, ja kaikki korvat sekä laput jäivät vetämättä. Tamma on muuttunut tälle kaudelle hyvin monella osa-alueella, ja se vieläpä parantaa koko ajan. Nopeana ja vauhtikestävänä hevosena tämä voi nousta vielä paljonkin."

Kisojen avauslähdössä nähtiin voittajana paikallista väriä, kun Little Bit Love kiitti kauniista reissusta, ja eteni lopulta maalikameravoittoon. Laukaalainen omistaja-valmentaja Antti Kangas kiitteli Santtu Raitalan ajosuoritusta:

"Santtu tarjosi kyllä millintarkan juoksun. Mutta onpa hevonenkin nyt tikissä."

Lauantaina Killerillä jatkuu meno huippuravien parissa, kun Keskisuomalainen Derby-lähdön lisäksi nähdään monta muutakin laatulähtöä.

Killerin voittajat 25.08.2023:

A-ponit Kantolan Whole Lotta Rosie / Veera Tiainen, om. Sanni Komppa
L1) Little Bit Love / Santtu Raitala, om. Kangas Antti & Minna
L2) Ypäjä Päivi / Henri Bollström, om. Kaarlo Ijäs
L3) Unto Crown / Hannu Torvinen, om. Esko Hukka
L4) Willow Pride / Ari Moilanen, om. I.M.T.-Talli
L5) Teppana / Santtu Raitala, om. Lappalainen Ari & ArVe Oy
L6) Top Class Kemp / Ari Moilanen, om. Golden Dollar's Stable
L7) Adrashtee / Jani Ruotsalainen, om. Talli Jupiterin Kuut
L8) Parvelan Retu / Hannu Torvinen, om. Lakos Team Oy
L9) Mission Of Soul / Markus Dahlström, om. Talli Kahisevaa

Maalikameran kuvat tässä!