Lupaavat varsat väläyttelivät Killerin torstairaveissa

to huhtik. 11 22:47:00 2024

Kevät on saapunut myös Killerille, jossa iltaravit päästiin aloittamaan napakalla kesäradalla. Ravien aikana taivas aukesi, ja loppuravit käytiin läpi sadesäässä. Ennen totolähtöjen alkua muistettiin hiljattain edesmennyttä suurta keskisuomalaista hevosmiestä, Kari Ahokasta.

Ravien alku oli nuorten hevosten juhlaa. Lämminveristen nuorten sarjassa lupaava Iivo Fastback rattaillaan Santtu Raitala teki voittaakseen vain säästeliään minimisuorituksen.

Suomenhevosten Black Horse Cup -lähdössä saatiin näyte suomenhevosten kovasta nelivuotistasosta, kun Rokkijätkä ja Neiti Sävel ottivat mittaa toisistaan. Tapio Perttunen toi tällä kertaa ravia kulkeneen Rokkijätkän maaliviivalle voittajana. Nelivuotisten taso on tänä vuonna todella hurja – kolmivuotiaana ennätykset remonttiin laittanut Weikko ei ole vielä kauttaan aloittanut.

- Rokkijätkä oli Teivon laukkastartissa aggressiivisempi, mutta nyt onneksi rauhallisempi. Paineet olivat hyvät maaliin asti. Ori on talven aikana mukavasti voimistunut, joten kesän startteja odotetaan hyvällä mielellä. Kuulun myös itse omistajakimppaan, kaksi voittoa naruttanut Perttunen iloitsi.

Kivikylän Komeetta -lähdön voitti raskaimman kautta Tiia Vehviläisen taidokkaasti naruttelema Felip, joka on tottunut menestymään Killerillä. Ruuna otti ajoissa keulat, ja sai sen jälkeen ankaraa prässiä. Voitto tuli kuitenkin varmoin ottein. Vehviläiselle voitto oli jo kauden kahdeksas.

– Kun alussa vauhti tuntui jäävän hiljaiseksi, päätin kiertää ajoissa keulaan. Olin matkalla hieman huolestunut, kun ori oli niin paineissaan. Yritettiin rauhassa ajella, ja lopussa sain päästää kunnolla. Ajotehtävät ovat lisääntymään päin menestyksen myötä.

Viime vuonna jyvän löytänyt Nemea Iceman voitti vakuuttavan esityksen päätteeksi lähtönsä, eikä Hannu Torvinen saanut lopussa kunnon vastusta. Toisen voiton Torviselle toi suosikkina voittanut Simply The Diamond, joka sai tosin tehdä lähdön alkuvaiheessa töitä hartiavoimin.

- Jouduimme ajamaan reippaasti keulapaikan eteen. Hevonen oli tänään todella asiallinen, parempi kuin viimeksi, tuplavoittaja kuittasi voiton jälkeen.

Reality Hilliltä otettiin kengät pois, ja se antoi tammalle suorastaan siivet. Henry Bollström eteni keulaan, josta se vastaili Mr Reddingtonille loppuun asti. Taustavoimat uumoilivat jo ennen lähtöä annetuissa kommenteissa kovaa suoritusta, joka lopulta nähtiinkin. Kylmäveristen rahakkaimmassa ryhmässä kirikamppailussa oli vahvin Bramee, joka toi johtavan rinnalta Bollströmille illan toisen voiton.

Hemmi Florin ohjasti kuudentoista vuoden tauon jälkeen ravivoiton, kun Silicon Sweden puristi loppukirissä Profarin ohitse. – On ollut paljon muuta hommaa tässä välissä. Hevonen irtosi lopussa aika helposti. Ostin Silicon Swedenin Pekka Vehviläiseltä, joka kehui tätä hienoksi hevoseksi. Silicon Swedenillä on historiassaan loukkaantuminen, ja se teki Ruotsissa varsan.

Illan komeimman laukan paikkauksen teki Harri Kotilaisen ajama Niemen Iida. Anna Monosen valmennettava voitti alun laukasta huolimatta selkeällä marginaalilla. Mononen oli lähdön jälkeen liikuttunut: - Otettiin tänään ensimmäistä kertaa kaikki kengät pois. Niemen Iida on yleensä tarkka juoksunkulusta, enkä ole nähnyt sitä ikinä tuollaisena. Se on todella tärkeä hevonen minulle.

Illan voittajat:
L1) Rokkijätkä / Tapio Perttunen, om. Team Rokkarit
L2) Iivo Fastback / Santtu Raitala, om. Rinti Oy
L3) Felip / Tiia Vehviläinen, om. Johanna Tuunanen
L4) Nemea Iceman / Hannu Torvinen, om. Nemea Stable
L5) Vikun Arvo / Iikka Nurmonen, om. Roger Svart
L6) Simply The Diamond / Hannu Torvinen, om. Simply The Best Team
L7) Reality Hill / Henry Bollström, om. Stall Keeper
L8) Bramee / Henry Bollström, om. Talli Brameet
L9) Silicon Sweden / Hemmi Florin, om. Theresa Florin
L10) Niemen Iida / Harri Kotilainen, om. Niemenkylän Kartano
L11) Ypäjä Pormestari / Tapio Perttunen, om. Pormestarin Talli
A-ponit 1) Ihmemaan Hupakko / Amanda Hänninen, om. Amanda Hänninen
A-ponit 2) Meemi / Elli-Noora Romppainen, om. Pietiläinen Jari & Nina

Maalikamerakuvat tässä!