Metsähenkistä raviurheilua!

ti lokak. 28 13:31:00 2014Lauantaina 15.11. Killerillä ravataan Toto-75-ravit teemalla "Parasta Metsähenkistä Raviurheilua!". Silloin ajetaan kaksitoista kovatasoista lähtöä.

Tapahtumassa on myös mukana alan toimijoita, kuten mm. Ponsse, VersoWood, Stora Enso, UPM ja Keitele Wood sekä Metsänhoitoyhdistykset kutsuvat paikalle asiakkaitaan.

Esittelyssä mm. metsätyökone, klapikoneita, mönkijöitä, erilaisia traktorin peräkoneita, työhevonen tukkireen kera ja paljon muuta! Tule tutustumaan!

Metsäravien yhteistyökumppanit:
MTK:n Metsävaltuuskunnan puheenjohtajan tervehdys:

Tervetuloa perinteikkäälle Killerin raviradalle!

Lauantairavien teemana on Keski-Suomi elää metsästä. Kuluneelta kuulostava fraasi on ollut totta niin pitkään kun tätä maakuntaa on asutettu. Kun fossiilitaloudesta siirrytään biotalouteen, vahvistuu metsien rooli entisestään. Uusien investointisuunnitelmien myötä metsätalouteen kannattaa panostaa entistäkin voimakkaammin. Keskisuomalaiset metsätoimijat ovat valiosarjaa, olipa kyse metsänhoitoyhdistystoiminnasta tai koneyrittäjistä tai jalostajista. Vankalle pohjalle hyvä rakentaa myös uutta kasvua.

Hevosten merkitystä metsätalouden nousussa ei voi liioitella. Jatkosodan päättymisen juhlavuonna voi todeta, että ilman vahvaa suomenhevosta meidän lähihistoria olisi kovin toisenlainen. Vaikka tuhannet hevoset ovat hävinneet metsätyömailta, on hevostalouden merkitys kasvamassa suomalaisella maaseudulla. Hevostalous on lisännyt maaseudun houkuttelevuutta elinympäristönä. Ilman elävää maaseutua on tulevaisuuden kasvualalle vaikea löytää osaavaa työvoimaa. Ilman monipuolista yrittäjyyttä maaseutu ei pysy houkuttelevana. Hevosten merkitys osana vapaa-aikaa ja maaseudun houkuttelevuutta on kasvava. Hevostalouden ja biotalouden nousu ovat toistensa kumppaneita erityisesti meillä Keski-Suomessa. Molempiin kannattaa tässä maakunnassa panostaa.

Toivotan metsänomistajat ja muut metsätoimijat runsaslukuisesti Killerille lauantairaveihin 15.11.2014 klo 14 alkaen

Mikko Tiirola

Metsävaltuuskunnan pj, MTK r.y.