Mr Stahl oli Killerin Eliitin sankari

la kesäk. 10 20:42:00 2023

Killerin kesäinen ravijuhla Killerin Eliitti vietiin läpi upeissa olosuhteissa. Päivä oli joka suhteessa onnistunut, eikä vähiten todella korkealuokkaisten ravien ansiosta: ravipäivä oli täynnä sykähdyttäviä suorituksia.

Killerin Eliitti oli tällä kertaa 4-5-vuotiaille lämminverisille rajattu kutsukilpailu. Etukäteen lähdöstä odotettiin Felix Orlandon ja Shackhills Twisterin välistä kaksinkamppailua. Mr Stahl ja Tommi Kylliäinen viittasivat kintaalla näille spekulaatioille. Mr Stahl eteni viivana keulaan, ja avauspuolikas oli tulinen 08,5. Myös matkalla pidettiin rivakkaa vauhtia, ja suosikkien kohtalo oli jäädä tyhjin käsin: Felix Orlando taipui kuolemanpaikalta, ja Shackhills Twister laukkasi lyötynä kesken kirinsä.

”Kun keulaan päästiin, sen jälkeen hevonen oli niin hyvän tuntuinen, että tiesin sen pitävän maaliin asti. Jos haastetta olisi tullut, olisi hevonen pystynyt vielä nipistämään tästä", Kylliäinen kehui ajokkiaan.

Kylmäveristen Killerin Kimarassa Parvelan Retu oli laukkaspekulaatioista välittämättä tällä kertaa itse varmuus. Keulaan edennyt huippumenijä dominoi lähdön ratkaisuhetkiä täysin miten halusi, ja Hannu Torvisella oli varaa tuuletella loppusuoralla jo ennen maaliintuloa.

”Killerillä ei ole koskaan tullut laukkaa, eikä olla hävitty - eikä tullut tappiota tälläkään kertaa”, hehkutti valmentaja Petri Laine voittajahaastattelussa.

Huippukuntoisella Retulla tähdätään Härmän, Suur-Hollolan ja Mikkelin kautta Kouvolaan Kuninkuusraveihin.

Kylmäveritammojen Killerin Kimarassa voiton vei Harri Kotilainen ja Lumi-Oosa. Vauhtia pitäneen Virin Varpun selässä matkannut tamma oli open stretchiltä vahvin, ja piti hallitsevan ravikuningattaren Suven Sametin lopussa kurissa. Open stretch oli muutenkin avainasemassa monessa päivän lähdössä.

Harri Kotilainen oli lähdön jälkeen voitosta tyytyväinen: ”Tässä on ollut kaikenlaista juoksujen ja lähtöpaikkojen suhteen, joten onnistuminen tuntuu todella hyvältä. Hevosessa oli tänään sen verran painetta, että keulapaikka olisi voinut tänään kostautua.”

Suomenhevosten SHKL Cupin finaalissa Assinpoika hyödynsi etumatkansa todella vakuuttavasti, eikä karsinnassa loistanut ja viimeisen kierroksen 26,7-vauhtia lopettanut Comfortti saanut kovasta suorituksesta huolimatta voittajasta otetta. Ohjastaja-valmentaja Terho Rautiaiselle on annettava loistavasta taktiikasta tunnustusta.

”Hevonen tuntui koko matkan hyvältä, mutta jäi matkalla odottelemaan muita. Vauhtia on vielä varaa useampi sekunti”, kehui Rautiainen vasta neljännen startin juossutta voittajaa.

Voittajaringissä nähtiin myös kotiseudun hevosia, kun ravien ensimmäisen lähdön voitti vakuuttavin ottein Nemea Iceman, jota ohjasti Jukka Torvinen. Toisessa lähdössä juhli upean lopun esittänyt Vilberth rattaillaan Tero Lahtinen. Salamakypärät-lähdössä Tino Keväänranta osoitti oivallista ajosilmää etenemällä keulaan juuri oikeassa vaiheessa, ja Saonoi piti asemansa loppuun asti.

Killerin voittajat la 10.6.

L1 Nemea Iceman / Jukka Torvinen, omistaja Nemea Stable Oy
L2 Vilberth / Tero Lahtinen, om. Outi Sairinen
L3 Vonkari / Santtu Raitala, om. Juha Lindroos
L4 Saonoi / Tino Keväänranta, om. Annamari Sipilä
L5 Parvelan Retu / Hannu Torvinen, om. Lakos Team Oy
L6 Sahara Commander / Tommi Kylliäinen, om. Talsi Lasse & Mikko
L7 Lumi-Oosa / Harri Kotilainen, om. Markku Lumiaho
L8 Assinpoika / Terho Rautiainen, om. Ravitalli Moukantuuri
L9 Icella / Antti Teivainen, om. Caesar Stable
L10 Global Winner / Santtu Raitala, om. Global Winners Stable
L11 Mr Stahl / Tommi Kylläinen, om. Goljat Stable & Jm Auto- ja Tavarakauppa
Ponieliitti (A-ponit) Aarteen Jenni / Peppina Timonen, om. Peppina Timonen
Ponieliitti (B-ponit) Rodden / Pinja Iltanen, om. Pinja Iltanen

Eliitti-päivän kuvatunnelmia katsottavissa Killerin Instagramista ja Facebookista.