Naapuriraveissa lähdettiin Kuninkuusraveja kohti

ma maalisk. 04 23:37:00 2024

Killerin maanantaina ajetuissa Naapuriraveissa keli aiheutti ratamestarille paljon päänvaivaa ja kovaa ennakkotyötä, mutta rata saatiin kuitenkin kilpailukuntoon. Raveissa avattiin Kohti Kuninkuusraveja -lähtöjen sarja, joka oli tällä kertaa tammojen täysi matka.

Ensimmäisen katsastuslähdön voitti Zähikäinen, joka otti matkalla keulat Passin Liinulta, ja vastasi open stretchiltä haastaneelle kilpakumppanille aina maaliin asti.
Juuri 50 vuotta täyttänyt Zähikäisen ohjastaja Markus Dahlström kuvasi lähdön tapahtumia seuraavasti: ”Jouduttiin alussa väistämään laukkaavaa hevosta, jonka jälkeen ajettiin eteenpäin ja saatiin sovinnolla keula. Pelkäsin Passin Liinun tulevan lopussa ohi, mutta Zähikäinen vastaili sitkeästi. Ainakaan vielä ei ole kuusivuotiaalla tammalla kuningatarkisa tähtäimessä, sillä kerran mukana olleena tiedän, miten rankka homma se on.”

Keski-Suomeen tuli jälleen raveista menestystä. Avauslähdössä Tuulen Tahti johti hyvin epätasaisen lähdön jokaista metriä. Tapio Perttunen totesi voittajahaastattelussa voittajasta: ”Tuulen Tahdilla on tapana yrittää liikaa, ja tälläkin kertaa laukka oli alussa lähellä. Sitten se onneksi saatiin tasaantumaan. Hyvältä lähtöpaikalta päästiin hyvin matkaan, ja se auttoi paljon. Kun saadaan ruuna rauhoittumaan, mielenkiinnolla odotetaan jatkoa.” Perttuselle oli tulossa toinen voitto Säpikkäällä, mutta maaliintulon jälkeen tamma hylättiin pitkän laukan vuoksi. Niinpä toivon peri Hannu Hietasen ohjastama Glitteri.

Nuorten Sarjassa jämsäläisen Wurst Racingin Return Of Wurst teki johtavan rinnalta väkivahvan esityksen, ja Jukka Torvinen toi kolmivuotiaan oriin kauden toiseen voittoon. Torvinen ei täysin yllättynyt komeasta suorituksesta: ”Tämä meni jo kaksivuotiaana hyvällä tyylillä, ja hevonen juoksee helposti. Johtavan rinnalta oli helppo ajaa sopivalla tempolla, ja lopussa ori puristi hienosti ohi.” Johtavan rinnalta otti todella väkevän voiton myös Euronelkun avannut Mythical Ray, jota hevosta ohjastanut ja valmentava Marko Hautamäki kehui jo ennen lähtöä.

Seuraavaksi Jyväskylässä ravataan sunnuntaina – tällä kertaa Jyväsjärven jäällä, jossa kilpaillaan jännittävät jääravien SM-kisat. Luvassa on upeat kilpailut, sekä mukava Talvirieha Lutakonaukiolla.

Päivän voittajat:
L1) Tuulen Tahti / Tapio Perttunen, om. Hanna Mäkinen
L2) Garcon Merci / Toni Ripatti, om. Titta Laitinen
L3) Lulun Taika / Janne Räisänen, om. Reijo Hämäläinen
L4) Return Of Wurst / Jukka Torvinen, om. Wurst Racing Oy
L5) Glitteri / Hannu Hietanen, om. Penttilä Anssi & Matti
L6) Mythical Ray / Marko Hautamäki, om. Talli Voitolla Yöhön
L7) Zähikäinen / Markus Dahlström, om. Talli Ronttoset
L8) Gliding Star / Hannu Torvinen, om. Lea Kimber
L9) Chased / Robert Lindgren, om. Ossi Lindgren
A-ponit Golden Pigasso / Iisa Laasanen, om. Iisa Laasanen