Open stretch ei ole käytössä ensi kesän Kuninkuusraveissa

ti helmik. 13 16:27:00 2024

Kuninkuusravien päätoimikunta linjasi tänään 13.2., ettei open stretch -ohituskaista ole käytössä 100-vuotisjuhlaansa viettävien Kuninkuusravien lauantain ja sunnuntain kilpailuissa.

Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaa kesällä isännöivä Jyväskylän Killerin ravirata on Suomen ainoa ravirata, jonka kaviouralla on käytössä open stretch eli loppusuoran ohituskaista sisäradan sisäpuolella. Kuninkuusravien päätoimikunta päätyi ratkaisuun, jossa open stretch ei ole käytössä Kuninkuusraviviikonlopun lauantaina ja sunnuntaina eli Kuninkuusravien päälähtöpäivinä. Juhlaviikonlopun avaavana perjantaina open stretch on käytössä. Perjantaina kilpaillaan muun muassa Killerin Eliitti.

”Suurkilpailuvalvojat ja Hippoksen sääntövaliokunta päätyivät esittämään päätoimikunnalle open stretchin kieltämistä ennen kaikkea perinteen ja sääntöjen yhdenmukaisuuden kautta. Kantoja päätöksen pohjaksi on kysytty laajasti myös muun muassa ravivalmentajilta. Päätoimikunta teki yksimielisen päätöksen puoltaa kilpailun 100-vuotisjuhlassa perinteisiä kilpailusääntöjä. Tuntui siltä, että juuri tässä hetkessä Suomen merkittävimmän ravikilpailun 100-vuotisjuhlaan ja suomenhevosen juhlaan kuuluu suomalainen tapa”, kertoi Suomen Hippoksen raviurheilujohtaja Arto Hytönen päätoimikunnan kokoontumisen jälkeen.

Linjauksen myötä kaikissa lauantain ja sunnuntain lähdöissä noudatetaan samaa käytäntöä, ja sisäradan sisäpuolella oleva ohituskaista rajataan ratamerkein pois käytöstä.

”Perjantainen Killerin Eliitti on perinteikäs suurkilpailu, jonka luonteeseen open stretch on kuulunut jo pitkään. Tällä ratkaisulla saamme kolmipäiväiseen juhlaan myös oman kiinnostavan elementin perjantaille, mutta niin, että sääntöjen noudattaminen on mahdollisimman selkeää kaikille urheilijoille”, kertoo Killerin raviradan toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi.

Lisätietoja antaa:
Raviurheilujohtaja Arto Hytönen, Suomen Hippos, arto.hytonen(a)hippos.fi tai p. 040 730 0089
Toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi, Killerin ravirata, miika.lahdeniemi(a)killeri.fi tai p. 050 554 7719

Mikä on open stretch?
Open stretch tarkoittaa etusuoralla sisäradan sisäpuolella olevaa esteetöntä kaista-aluetta, joka pitää merkitä selvästi sisäradasta erottuvaksi (esimerkiksi kalkkiviivalla). Ennen open stretch -kaistan alkua pitää olla merkkipaalu, jota ei sisäpuolelta saa ohittaa.

Maalisuoralla ohjastaja voi kääntää sisärataa juoksevan hevosen ohitukseen vasemmalta open stretch -kaistaa pitkin. Open strech -kaistaa saa käyttää luvan kanssa tietyissä ravilähdöissä ja aina vain viimeisellä kierroksella juoksun lopussa.