Parvelan Retu vei odotetun kaksinkamppailun opiskelijaraveissa

ti huhtik. 18 22:00:00 2023

Tiistaina Killerillä ravattiin opiskelijaravit, jotka vietiin läpi hienoissa olosuhteissa. Aurinkoinen ilta ja kaikki balanssit mahdollistava hyväkuntoinen kesärata suosivat kilpailujen läpiviemistä. Odotetuin matsi oli Evartin ja Parvelan Retun kohtaaminen, joka ei jättänyt yleisöä kylmäksi.

Ravien alussa saatiin tieto harmillisesta poissaolosta, kun ralliässä Kalle Rovanperän osaomistama Vapiskaa jäi pois suomenhevosten tammasarjasta: lupaava Seppo Suurosen valmentama nelivuotias ei tuntunut eikä myöskään näyttänyt lämmityksessä hyvältä, ja taustavoimat katsoivat parhaaksi jättää tamman pois lähdöstä.

Tammasarjan voittajaksi selvisi jännittävien vaiheiden jälkeen Mikko Peräsen ohjastama Isosalon Ihana, joka näytti jo menettävän pelin tallikurvin laukkaan, mutta runsaslukuisen yleisön yllätykseksi tammalla oli maalisuoralla täysin omat vauhdit. Se ehti voittoon niukasti ennen Cirillaa, jota ohjasti jo päivän toista voittoaan hakenut Teemu Okkolin. Mikko Peränen otti viimeisessä troikkalähdössä illan toisen voittonsa Isosalon Intolla samankaltaisella, komealla kirillä. Molemmat voittajat ovat Sanna Päivikkeen tallista.

Okkolin otti illan toisen voittonsa kolmannessa T5-kohteessa Vapralla, joka sai voittajahaastattelussa kuskiltaan isosta potentiaalistaan kiitosta. Okkolinin hattutemppu täydentyi kylmäverilähdössä, jossa Riko jatkoi voittoputkeaan väsymättömän esityksen jälkeen johtavan rinnalta. Rikon ura on lähtenyt loistavasti käyntiin, sillä jo seitsenvuotiaaksi varttunut ruuna on voittanut neljä ensimmäistä starttiaan.


Pilvenmäki Special -karsinnassa juhli hienosti viime aikoina pärjännyt Teuvo Nikulainen, sillä rautalampilaisen valmennettavat ottivat kaksoisvoiton. Hannu Torvinen narutteli laukaalaisomistuksessa olevan La Couraboun aluksi johtavan selkään ja lopuksi open stretchiä pitkin voittoon. Pelisuosikki Smokin Boy sai aikaiseksi toiseksi vihaisimman kirin.


La Courabou voitti Pilvenmäki Specialin karsintalähdön. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Tämä oli kuitenkin vain lämmittelyä viikon puhutuinta ravilähtöä silmällä pitäen: Parvelan Retu ja Evartti avasivat Killerillä kautensa.

Molemmat hevoset näyttivät lämmityksissään aivan miljoonalta, mutta ennen lähtöä taustavoimien kommentit olivat molempien ennakkosuosikkien kohdalla sangen maltillisia. Ensimmäinen kierros mentiin jonossa hyvin rauhallista tahtia, mutta peräpäässä alkumatkan juossut Hannu Torvisen ohjastama Parvelan Retu siirtyi reilulla spurtilla kierros ennen maalia piikkiin. Vauhti kiihtyi uudelleen loppukaarteessa, ja 19-vauhtisessa lopetuksessa Parvelan Retu piti pintansa, vaikka Evartti lähestyi askel askeleelta.

Hannu Torvisen mukaan Parvelan Retu oli heti valmis kilpailemaan, ja kuski oli tyytyväinen oriin suoritukseen. Torvinen otti alun rauhallisesti, mutta voittajakuskin mukaan ratkaisuja oli tehtävä hiljaisen alkuvauhdin jälkeen. Torvisen mukaan voittajaa ei tarvinnut sen kummemmin muistutella lopussa, ja mies toivoi kaikille huipuille terveyttä uudelle kaudelle. Suomenhevosten terävimmän kärjen osalta kesäkausi on nyt avattu, ja tämä oli kärkikaksikolta mainio kauden avaus.


Stayermatkalla voittajaksi nousi Furioso Wohlrab, joka piti omasta halustaan kovaa matkavauhtia, mutta jaksoi silti pitää johtoasemansa maaliin asti. T5-pelissä ei nähty suuria yllätyksiä, ja rivin arvo jäi reiluun 72 euroon.


Hannu Torvisen ajama Parvelan Retu paistatteli voittajana Killerin ilta-auringossa. Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

Killerin voittajat 18.04.2023


L1 Charly Du Tremble / Miisa Pulkkanen, om. Kaarlon Tiimi
L2 Nelly Model / Teemu Okkolin, om. Juho Torkkel
L3 Isosalon Ihana / Mikko Peränen, om. Sanna Päivike
L4 La Courabou / Hannu Torvinen, om. Iitun-Talli
L5 Parvelan Retu / Hannu Torvinen, om. Lakos Team Oy
L6 Vapra / Teemu Okkolin, om. Kalle Oittinen
L7 Furioso Wohlrab / Tommi Kylliäinen, om. Ifa Racing
L8 Riko / Teemu Okkolin, om. Maria Taipale
L9 Isosalon Into / Mikko Peränen, om. Sanna Päivike
L10 Black Crystal / Santtu Raitala, om. Jouni Karppinen
Ponilähtö Paratiisin Manta / Eerika Koskenvalta, om. Vakkis Team

Päivän maalikamerakuvat tässä!