Perjantairavit juostiin hurjassa talvikelissä

pe helmik. 16 23:41:00 2024

Luontoäiti ei ollut suopeana Killerin perjantairaveille, vaan kilpaa ajettiin navakassa tuulessa ja jäänsekaisessa lumipyryssä. Itse kavioura saatiin kuitenkin hyvään kisakuntoon, ja ravit sisälsivät kymmenen jännittävää totoravilähtöä sekä ponilähdön.

Landen Kunkku jatkoi siitä, mihin kaksi viikkoa sitten Killerillä jäi: Aimo Vuorisalon lupaus otti niukahkon, mutta varman keulavoiton Jukka Torvisen ohjastamana. ”Voittaja oli tänään hyvin ajettavissa ja muutenkin vielä entistäkin paremmin pelin päällä. Aimo tekee kaikki hommat viimeisen päälle, niin kyllähän hevoset pärjää,” Torvinen kommentoi voittoa tuoreeltaan.

Myös Anssi Niinisen Ivarsfenomen toisti kahden viikon takaisen voittonsa illan päätöslähdössä. Alueen valmentajista myös Matti Riipinen juhli perjantaina voittoa, kun Tringa Oak toi Jukka Torviselle illan toisen voiton.

Todella tiukka kirikamppailu nähtiin Tiger Hillin ja Revenge Vicin välillä. Santtu Raitala pisti voittajan tiukoille, mutta Tiger Hill vastasi sitkeästi ja piti voittoon pienellä marginaalilla. ”Tämä on miellyttävä ja hyvä hevonen, joka kehittyy, kunhan saa hyviä startteja lisää. Loma teki hyvää, mutta kiva on olla taas töissä”, kustannuspaikalle palannut Hannu Torvinen totesi voittajahaastattelussa. Torvinen otti maalikameravoiton myös Hotshot Rapidashilla.

Nuorten Sarjan voitto jäi Keski-Suomeen, kun Ari Moilasen ohjastama Moneyshaker hallitsi lopun tapahtumia varmoin ottein. Monen vuoden tauolta valmentajahommiin palannut Harri Tollola kommentoi voittoa tuoreeltaan tyytyväisenä: ”Tämä on hienoa vaihtelua, ja mukavan hevosen kanssa pärjää kotona sekä raveissa. Välissä oli kaikenlaisia työhommia ja muita, mutta nyt tätä hommaa voisi tehdä lisääkin.” Moilanen totesi hevosen olevan laiskahko, mutta miellyttävä ja hyvin laitettu: toisen tullessa rinnalle alkoi tapahtumaan.


Hallan Poika

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa jouduttiin maalikamerahommiin, kun Hallan Poika ja Varma-Konsti saapuivat maaliin rinta rinnan. Hallan Poika ei lopulta päästänyt kilpakumppaniaan ohi, vaan otti voiton koko matkan johdettuaan. Kovat takahevoset eivät saaneet kovaa menneestä keulasta otetta missään vaiheessa. Esa Holopainen kielsi, että tämä olisi ollut mitenkään suunniteltu taktiikka: ”Hevonen lähti voltista hienosti, ja meni halukkaasti eteenpäin. Lopussa se ei meinannut millään tajuta vastata, mutta onneksi pidettiin voittoon. Vähän odotettiinkin pärjäämistä, kun lämmitys oli hyvä.”


BWT Bayern

Lämpöisten ykkössarjan voitto jäi kotiradalle, kun Tero Lahtinen hyödynsi BWT Bayernilla open stretchin, ja lipui loppusuoralla tyylikkääseen voittoon. Lahtinen kertasi ratkaisuhetkiä haastattelussa: ”Kyllä voitto oli itselle yllätys. Loppusuoralla mietin, että mennään kyllä ohi, jos kasassa pysytään. Onneksi ruuna laukkasi vasta maalin jälkeen.” Selostaja Juha Jokinen ei täysin pystynyt peittämään hevosensa menestyksestä noussutta liikutusta, vaikka kova ammattimies onkin...

Kaikki kuvat: Merja Ahola-Turpeinen.

Seuraavan kerran Killerillä ravataan jo alle viikon päästä: iltaravit juostaan torstaina 22. helmikuuta.

Illan voittajat:
L1) Voe Viiritär / Pertti Puikkonen, om. Kaipainen Marko & Karvinen Mira (Voittajahaastattelu!)
L2) Garrett Mix / Joanna Karling, om. Heppasepät Oy
L3) Landen Kunkku / Jukka Torvinen, om. Veijo Lindgren
L4) Tiger Hill / Hannu Torvinen, om. Jussi Hietalahti
L5) Moneyshaker / Ari Moilanen, om. Hyytiäinen Jari & Tollola Ella & Harri
L6) Hallan Poika / Esa Holopainen, om. Talli Riti-Rati
L7) BWT Bayern / Tero Lahtinen, om. Audio Ankkuri Oy
L8) Trina Oak / Jukka Torvinen, om. Talli Viklot
L9) Hotshot Rapidash / Hannu Torvinen, om. Team take a shot
L10) Ivarsfenomen / Anssi Niininen, om. Niininen Anssi & Leena
Ponit) Jokimäen Sakke / Eerika Koskenvalta, om. Mirjami Bollström (Videotallennus tässä!)

Maalikamerakuvat tässä!