Pikkujouluravit ajettiin pirteässä pakkasessa

la marrask. 25 22:21:00 2023


Killerillä kokoonnuttiin toisena lauantaina perättäin pikkujouluravien merkeissä. Illan raveilla paikattiin keväällä peruutetut kilpailut, ja pirteässä pakkasessa ajettujen ravien ohjelmassa oli ponilähdön lisäksi seitsemän totoravilähtöä.

Illan ylivoimaisin voitto nähtiin kolmivuotiaiden kylmäveristen Viljo Suokkaan muistoajossa, jonka voitti melkeinpä sadan metrin erolla Heikki Hoffrenin suojatti Häijymies. ”Kaikki näytti helpolta, mutta hevosella on vielä varsan elkeitä, ja se saattaa tehdä vielä omiaan. Kyseessä on hyvä hevonen, joka on opetettu myöhään. Tämä tulee varmasti kehittymään, ja tavoitteet ovat korkealla”, Hoffren kehui hevostaan kisan jälkeen. Ylivoimaa nähtiin myös ravien päätöslähdössä, kun Velvasseli piti päätöspuolikkaalla täysin omaa vauhtiaan.

Voittajaesittelyssä nähtiin paikallisväriä illan kolmannessa lähdössä, kun Esa Holopainen ajoi maltillisesti Matti Riipisen omistamalla Cantriinalla, ja poimi marjat lopussa. Kyseessä oli viisivuotiaan tamman uran avausvoitto. ”Juoksu meni hyvin, ja pienessä lähdössä oli helppo ajaa. Aika varmasti tuli voitto tänään. Tämä on kehittyvä hevonen, ja tammalla on hyvät vauhdit, kun vaan alkaa ymmärtämään tämän touhun.”

Lämminveristen Kymppitonni tilille -karsinta oli Moon Riding High’n heiniä. Keulat haettuaan Antti Kinnunen sai rauhoittaa tempon sopivaksi, ja loppusuoralla karsinnan ennakkosuosikin voittoa ei kyennyt uhkaamaan kukaan sen vakavammin. Kinnunen kehui hevostaan voiton jälkeen: ”Moon Riding High on vähän innokkaampi hevonen, ja kilpailujen myötä ruuna sen kun parantaa.”

Profar jatkoi Tarmo Tiaisen menestyskulkua Killerillä. Antti Tupamäki haki keulat vajaa kierros juostuna, eikä Profarilla ollut viimeisellä puolikkaalla minkäänlaista hätää, vaan voitto tuli hyvin väljästi. Tupamäki kertoi voittajahaastattelussa olleensa luottavainen jo ennen lähtöä: ”Pienessä lähdössä oli selvät sävelet. Profar on kehityskelpoinen hevonen, kunhan saa vielä vähän vauhtia lisää.”

Seuraavan kerran Killerillä kilpaillaan iltaravien merkeissä maanantaina 11.12.

Päivän voittajat:
L1) Häijymies / Heikki Hoffren, om. Hoffren Heikki & Riitta
L2) Jerger Jounce / Kari Åkerlund, om. Team Collusion
L3) Cantriina / Esa Holopainen, om. Ravitalli Matti Riipinen
L4) Moon Riding High / Antti Kinnunen, om. Team Yhdet Vielä
L5) Profar / Antti Tupamäki, om. Tarmo Tiainen
L6) Vaitter / Marko Hautamäki, om. Saarela Kari & Sandberg Heli
L7) Velvasseli / Kimmo Taipale, om. Velmutalli
Ponilähtö: Kumlaby Elissa / Nea Meriläinen,om. Heli Bordi

Maalikameran kuvat tässä!