Puheenjohtajan tervehdys: Killerin Eliitti 40 vuotta

la huhtik. 26 13:30:00 2014

Keski-Suomen perinteikäs ravirata Jyväskylän Hippos siirrettiin vuonna 1974 uuteen Killerjärven hevosurheilukeskukseen. Keskisuomalaiset ravipäättäjät ja ravivaikuttajat halusivat luoda uudelle areenalle jokavuotisia huipputapahtumia. Perustettiin Killerin Eliitti ja 5-vuotiaitten suomenhevosten Derby. Molempien ensimäiset koitokset käytiin vuonna 1975.

Tänä vuonna siis ajamme Killerin Eliitin 40. kerran. Paikalla on useita edellisvuosien voittajien omistajia, valmentajia, ohjastajia. Ensimmäisen Killerin Eliitin voitti Uncle Sam, ohjastajana Erik Skutnabb, joka tänään vetää Eliitin esittelyn valjakkonsa alkuvuosien Eliitin voittoloimeen sonnustautuneena.

Pekka Korven valmennuksesta on voittoloimen voittaja saatu jo pitkästi toistakymmentä kertaa. Viisi kertaa on ykkösen korjannut ruotsalaisvieras, Amour Ami tosin kahdesti taitavassa suomalaisvalmennuksessa ja -ohjastuksessa. Lämpimät onnittelut kaikille voittajille ja taustavoimille koko 40 vuoden ajalta!

Alkuvuosien kaksipäiväisistä tapahtumista useine Eliitin karsintalähtöineeen on tultu tämän hetken yksipäiväiseen Toto-75 päivään, jossa Killerin Eliitti ajetaan kutsukilpailuna. Juhlavuotemme Eliitti on lähtölistaltaan edustava ja tasokas; on nuorta nousevaa tähteä, on kansainvälisiä voittajia, on raviurheilumme kestomenestyjiä ja maakuntamme hevoskasvatusta hienosti edustavat Beatasine, Air Gunner ja Sunrise Lover.

Toivotan onnea ja menestystä sekä rehtiä kilpailua kaikille osallistujille. Paras voittakoon myös juhlavuotena!

Antero Tupamäki
K-S Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja