Raitala ja Torvinen hallitsivat Killerin iltaa

la helmik. 03 10:00:00 2024

Killerillä ajettiin perjantaina 2.2. iltaravit kuulaassa pakkassäässä. Hyvätasoisissa lähdöissä nähtiin runsaasti hevosia, ja lähdöissä oli viihdearvo kohdallaan.

Iltaa hallitsivat Santtu Raitala sekä Jukka Torvinen, jotka ottivat kolme voittoa mieheen. Valmentajien puolella juhli puolestaan Teuvo Nikulainen, jonka hevosilla on ollut jo hyvän aikaa melkoinen stallform.

Heti illan avausstartissa saatiin voitto kotimaakuntaan, kun hankasalmelais-omistuksessa oleva Rim Bay Lion viiletti open stretchiä pitkin varmaan voittoon. Johtavan takana hyvät asemat saanut Pekka Vehviläinen totesi voittajan herättäneen jo aiemmin lupauksia: ”Ruuna on tehnyt kyllä hyvät juoksut aikaisemmin. Tarkoitus olikin saada hyvä selkäjuoksu ja pitää hevonen viimeinen kurvi ravilla. Kun korvat avasi, niin hevonen eteni hyvin ja voitti ajamatta.”


Mainostoimisto M1:n lähdössä Yara Dream teki voitokkaan ensiesiintymisen Suomessa.

Voitto saatiin myös Jämsään Aimo Vuorisalon talliin, kun Landen Kunkku (etusivun pikkukuvassa) kuittasi aloittelevien kylmäveristen sarjan sitkeän esityksen jälkeen. Jukka Torvinen tuurasi lomailevaa Hannu Torvista rattailla. Illan ensimmäisessä voitossaan Santtu Raitala puolestaan antoi näytteen siitä, miksi hän on Suomen ykköskuski: mies otti Yara Dreamilla sukkelasti keulat ensimmäisellä takasuoralla, ja piti johtonsa niukasti maaliviivalle asti.

Raitala oli elementissään myös Dzeisonilla, jolla voitto irtosi johtavan rinnalta. Anne Takapuro kehui valmennettavaansa startin jälkeen vuolaasti: ”Santtu sanoi, että oli selkeästi parempi kuin viimeksi. Tämä on minun isäni harrastehevonen, ja oikein mukava hevonen onkin. Vanhemmat saivat hevoskuumeen minulta – itse menin ravitallille ensimmäistä kertaa 11-vuotiaana.” Hattutemppunsa Raitala täydensi todella hallitulla La Couraboun voitolla.

Kun Raitala lopetti voittotehtailunsa, Jukka Torvinen jatkoi omaa menestysputkeaan: Torvinen otti illan toisen voittonsa keulasta Smokin Boyllä, joka irtosi lopussa muista todella kevyen näköisesti. Valmentaja Teuvo Nikulainen uhkui tyytyväisyyttä: ”Tallissa on hyvä ilmapiiri ja hyvät työntekijät – toivottavasti tämä vuosi tulee olemaan yhtä hyvä kuin viime vuosikin. Jos Smokin Boy pysyy nyt terveenä, niin luotan hevoseen tällä kaudella kyllä todella paljon.”

Torvisen hattutemppu täydentyi aloittelevien hevosten lähdössä, jossa menestyskuski siivitti takasuoran kirissä Shiny Princessin johtoon ja piti asemansa loppuun asti. ”Alussa laukkasi hevosia edestä paljon, ja takasuoralla ajattelin ajaa eteenpäin. Tällä on todella hyvät vauhdit, ja tästä saadaan vielä paljon irti, kun tamma laitetaan treenissä kovemmalle.”


Wiliam Way oli illan odotetuin voittaja, mutta Tuukka Varis sai jännittää voittonsa puolesta vielä startin jälkeen, kun tuomaristo tutki ensimmäisen kaarteen tapahtumia. Hevonen nimittäin näytti käväisevän juoksuradan sisäpuolella: ”Se hämmentyi johtoon mennessään, ja alkoi painamaan sisälle. Onneksi sain pidettyä sen kuitenkin pidettyä viivan ulkopuolella, ja tuli vuoden ensimmäisen voitto. Sisäradan reuna voitaisiin merkitä kyllä selkeämminkin. Wiliam Way painoi hieman piikissä, ja joutui lopuksi vielä tiukoille.”


Ilta päättyi kotivoittoon, kun legendaarinen hevosmies Anssi Niininen ohjasti Ivarsfenomenin open stretchiä pitkin varmaan voittoon. ”Tähän starttiin oli laitettu korvapallot, mutten lopussa uskaltanut vetää niitä pois. Juoksu meni hyvin, ja tällä kertaa ruuna tuli hyvin loppuun asti”. Voittajahaastattelu tässä!


Kaikki kuvat: Merja Ahola-Turpeinen.


Illan voittajat:
L1) Rim Bay Light / Pekka Vehviläinen, om. Team Salama
L2) Landen Kunkku / Jukka Torvinen, om. Veijo Lindgren
L3) Nevan Lupaus / Elina Leinonen, om. Lähdeniemi Jouni & Sauli
L4) Wiliam Way / Tuukka Varis, om. Äikäs Anneli & Sointu & Susanna
L5) Yara Dream / Santtu Raitala, om. Tenho Keväänranta
L6) Dzeison / Santtu Raitala, om. Nordic Trot Team
L7) La Courabou / Santtu Raitala, om. Iitun-Talli
L8) Smokin Boy / Jukka Torvinen, om. Suuronen Arto & Rauno
L9) Shiny Princess / Jukka Torvinen, om. Rebekka Vertainen
L10) Ivarsfenomen / Anssi Niininen, om. Niininen Anssi & Leena
Ponit) Jokimäen Sakke / Eerika Koskenvalta, om. Mirjami Bollström

Maalikamerakuvat tässä!