Ratamestarille sulka hattuun perjantain saderaveissa

pe heinäk. 28 22:49:00 2023

Killerin perjantairavien kärkisettinä olivat Racing, Yara & Vapo Kasvattajakruunujen alkuerät, Cartivet Meeting -karsinta ja Keski-Suomen Kesämestaruuksien finaalit.

Ilmojen haltija ei tällä kertaa ollut ravien läpiviennille suosiollinen, sillä sekä päivän mittaan että kilpailujen aikana vettä tuli enemmän kuin laki sallii. Niinpä ratamestarilla oli kilpailuolosuhteiden ylläpidossa hikinen iltapuhde, ja kilpailujen alku viivästyi hieman. Rata saatiin lopulta olosuhteisiin nähden oikein hyvään kuntoon.

Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-alkuerässä vahvin oli Crepe Match. Se pääsi aloittamaan kirinsä juuri optimaaliseen aikaan, ja löi keulassa juosseen EL Kazaamin. Ohjastaja Olli Koivusen äänessä kaikui riemun lisäksi helpotus: ”Alkuvuosi ei ole ollut helppoa aikaa, mutta valmistavassa hiitissä hevonen oli tosi hyvä. Viimeisessä kaarteessa jäätiin pikkuisen kauas keulahevosesta, mutta tämä oli tosi hyvä suoritus Crepe Matchilta. Jos kaikki menee jatkossa hyvin, tätä hevosta odotetaan ikäluokan absoluuttiseen kärkeen.”

Tammojen puolella karsintavoiton otti Santtu Raitalan ohjastama Callela Ladybird, joka vältti matkalla karikot ja esitti lopuksi komean kirin. Valjakko ei masentunut haastavasta lähtöpaikasta, vaan pääsi hyviin asemiin ja sai vielä kirissä sopivasti vetoapua. Raitala kuittasi onnistuneen ajosuorituksensa rauhallisesti: ”Matkan varrella fiilikset olivat hyvät, ja seurailtiin selkiä tiiviisti. Loppukirissä tamma löysi hyvän vauhdin, ja voitti lopulta aika selvästi. Mukavaa, että omistajatkin tulivat kelistä huolimatta kannustamaan hevosta.”

Perjantaina ratkaistiin myös Keski-Suomen Kesämestaruus, jonka osakilpailuja on ajettu pitkin heinäkuuta alueen kesäradoilla. Lämminveristen finaalissa Eelis Murtolan ohjastama Justpaymybills jatkoi voittoputkeaan. Kylmäveristen finaalissa vahvin oli puolestaan Kuuselan Winneri, joka sai kärjestä otteen loppusuoran alussa. Henri Bollström antoi voittajalle tuoreeltaan tunnustusta: ”Hevonen on löytänyt ravisävelen, ja tulosta on alkanut syntymään. Matkalla oli hieman vaikeuksiakin, mutta niistä selvittiin tällä kertaa. Tulosta tulee kyllä tällä menolla jatkossakin.”

Kotiradan menestystä saatiin jo ravien avauslähdössä, kun Veikko Svartin valmentama Cirilla otti uransa avausvoiton Antti Teivaisen ohjastamana. Voitto on roikkunut 5-vuotiaalla tammalla ilmassa koko alkukauden, ja täysosuma tuli viimein komealla kirillä kotiradalla.

Illan vakuuttavin voittaja oli Cartivet Meetingin karsintaa hallinnut Quite Vanity. Voittajaa ohjastanut Santtu Raitala sanoi oriissa olevan ainesta: ”Se hyötyi kovasti viime talven kurkkuoperaatiosta. Keulat saatuaan hevonen rauhoittui, ja lopussa voimat olivat tallella.”

Killerin voittajat 28.7.

L1 Cirilla / Antti Teivainen, omistaja Veikko Svart
L2 No Cash / Toni Ripatti, om. No Cash Team
L3 Brolle F. / Juho Hanhimäki, om. East & West Distribution
L4 Liekehtii / Riku M Lindgren, om. Kauhanen Sofia & Kauppinen Jukka
L5 Justpaymybills / Eelis Murtola, om. Pinja Puustinen
L6 Quite Vanity / Santtu Raitala, om. Rast Oy
L7 Crepe Match / Olli Koivunen, om. Team Credit
L8 Kuuselan Winneri / Henri Bollström, om. Kuuselan Talli
L9 Callela Ladybird / Santtu Raitala, om. Scuderia Coccinella
L10 Isosalon Ilo / Mikko Peränen, om. Sanna Päivike
A-ponit Kotirinteen Irmeli / Aada Pasanen, om. Hilla Toivonen
B-ponit Little Tesla / Johanna Pirttijoki, om. Johanna Pirttijoki