Ravikuninkaalliset tähdittävät Derby-viikonloppua

ma elok. 21 20:31:00 2023

Keskisuomalainen Derby -viikonlopun lähtölistat valmistuivat maanantaina. Edessä on hieno raviurheiluviikonloppu, joka sisältää kolme ponilähtöä ja 20 hevoslähtöä perjantain 25.8. ja lauantain 26.8. aikana.

Perjantai-illan ravien tähtenä on ravikuningas Parvelan Retu, joka juoksee lähdössä 8 numerolla 7. Kisa ajetaan klo 20.25. Vastassa ovat mm. kahden vuoden takainen Derby-voittaja Ville Kalle ja kuninkuuskilvassakin nähty Uljas Suomalainen.

Perjantain muissakin lähdöissä riittää mielenkiintoa, sillä useat divisioonakarsintalähdöt ovat keränneet kovakuntoisia hevosia viivalle. Lämminveristen ykkössarjassa (lähtö 4) nähdään mm. supertamma Willow Pride ja Suur-Hollola-Ajon kolmonen Yolo Savoy.

Kavioliiga-lauantaina jatketaan huippuraviurheilun parissa. Päivä alkaa kahdella Poniderby-lähdöllä klo 12.20 ja 12.40. Suomenhevostammojen kohtaamisessa (lähtö 10) ravikuningatar Lumi-Oosa arvottiin hankalalle 12-radalle. Mukana ovat myös Kouvolan kuningatarkilvan hopea- ja pronssimitalistit Suven Sametti ja Lakan Leija.

Viikonlopun kovapalkintoisimmat lähdöt ovat luonnollisesti lauantaina ajettavat Keskisuomalainen Derby (lähtö 11) ja Finntack & Yara Kasvattajakruunun finaali 5-vuotiaille lämminveritammoille (lähtö 9).

Erittäin kovatasoinen on myös lämminveristen Pronssidivisioona-karsinta (lähtö 7), johon mukaanpääsyyn vaadittiin yli 1100 karsintapistettä.

Viikonlopun kaikkiin lähtöihin voi tutustua näistä linkeistä:

Perjantain 25.8. lähtölistat

Lauantain 26.8. lähtölistat