SE-hevonen sai kutsun Killerin Eliittiin

to kesäk. 20 14:28:00 2024

Toukokuussa Suomen ennätyksen painellut Need'em on toinen kiinnitys Kuninkuusraviperjantain Killerin Eliittiin.

Kovaa nousua tekevä 5-vuotias ruuna Need'em on toinen vahvistettu osallistuja tämän vuoden Killerin Eliittiin, joka ravataan Kuninkuusravien avauspäivänä perjantaina 26.7. Killerin Eliitti on 4- ja 5-vuotiaille lämminverisille rajattu kutsukilpailu, jonka voittaja kuittaa 17 000 euron ykköspalkinnon.

Need'em sykähdytti toukokuun lopussa Tukholmassa, kun se voitti Elitloppet-raveissa ajetun STL-divisioonafinaalin ja paineli uuden Suomen ennätyksen 10,6/2140. Ruuna jatkoi voittokannassa myös viime lauantaina Kouvolassa, kun se voitti Kymi GP -ravien perinteisen 3100 metrin kisan.

"Need'em on erittäin mielenkiintoinen nousukas ja kun taustajoukoilla oli vielä vahva toive tähdätä Eliittiin, kutsu oli selkeä", Killerin toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi perustelee.

Miika Tenhusen valmentamalla Need'emillä on urallaan 21 kilpailua, joista kahdeksan voittoa ja 76 978 euroa palkintorahoja. Stall JB omistaa ruunan, joka kilpaili viime vuoden loppuun saakka syntymämaassaan Ruotsissa ennen kuin siirtyi Tuusniemelle Miika Tenhusen talliin.

Killerin Eliitin kilpailumatka on 2140 metriä ja kisaan kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta. Ensimmäinen kutsuttu oli Amazing Player. Kovaa viisivuotisikäluokkaa edustavilla Crepe Matchillä ja Massimo Hoistilla on myös paikka Killerin Eliittiin. Niiden loppukesän kilpailuohjelma ratkeaa kauden päätähtäimen, kesäkuun lopussa ajettavan Suur-Hollola-Ajon jälkeen.