Stop koulukiusaamiselle! -tapahtuma ma 21.11.

ma marrask. 14 23:00:00 2016

Killerin raviradalla järjestetään tempaus tärkeän asian puolesta maanantain 21.11. ravien yhteydessä. Stop koulukiusaamiselle!-tapahtuma alkaa Killerin raviradalla jo klo 16 ja tavoitteena on tuoda vaikeaa aihetta esille uudella tavalla.

Koulukiusaamiseen puuttuminen on yhteinen asia. Tapahtumassa ovat mukana muun muassa urheiluseurat JYP, JYP Juniorit, Kiri ja Happee, Luontoliitto, Music Against Drugs, ravinuoret, palolaitos ja koulupoliisi. Tärkeänä yhteistyökumppanina on ollut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen ja Kymen piirit, joille toiminta raviyhteisön kanssa on ollut uutta ja mieluista.

"Oli mukavaa, kun raviporukka otti yhteyttä ja ehdotti tällaista. Ihmiset ovat olleet innostuneesti mukana. On mielenkiintoista päästä tekemään tätä ravien yhteydessä, se on ihan uutta. Itsekään ei ole tullut käytyä raveissa kuin ehkä Pihtiputaalla 1980-luvulla", koordinaattori Annemari Sinikorpi MLL:n Järvi-Suomen piiristä naurahtaa.

Stop koulukiusaamiselle!-tapahtuma alkaa maanantaina 21.11. jo klo 16 ja luvassa on ohjelmaa ennen raveja. Tapahtumassa on tarkoitus tuoda esille tapoja puuttua koulukiusaamiseen sekä hakea apua siihen. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua tapahtumaan jo etukäteen lahjoittamalla rahaa MLL:n tukioppilas- ja kaveritoimintaan, jonne kerätään rahaa myös ravien aikana.

"Haluamme saada ihmiset paikalle Killerille tutustumaan, mutta ennen kaikkea olisi tärkeää madaltaa kynnystä puuttua koulukiusaamiseen. Sitä haemme tässä. Asia on vakava, mutta tuodaan sitä esille mukavan tapahtuman yhteydessä", tapahtuman puuhanaisena toiminut Tanja Säynevirta kertoo.


Raviohjastajista mm. Jukka ja Hannu Torvinen ovat tapahtuman kummeina. Ravilähdöt alkavat klo 18, mutta tapahtuman oheisohjelma alkaa jo klo 16 ja luvassa on myös ponilähtö.