Suomalais- taustainen ruotsalaishevonen Killerin Eliittiin

ke toukok. 31 16:39:00 2023


Killerin Eliittiin saadaan kansainvälistä väriä, kun ruotsalaisen Mattias Djusen valmentama Global Classified saapuu lauantain 10. kesäkuuta huippulähtöön. 5-vuotiaalla ruunalla on vahvaa suomalaistaustaa, sillä sen omistaa Einari Vidgren Oy Vieremältä.

Global Classified on noussut talvi- ja kevätkauden aikana ryminällä sarjoissaan syntymämaassaan Ruotsissa. Se on ehtinyt voittaa tänä vuonna jo neljä kertaa Ruotsin pääradalla Solvallassa. Global Classifiedillä on urallaan 20 kilpailua, joista seitsemän voittoa, seitsemän kakkossijaa ja kolme kolmossijaa. Sen voittosumma on 785 500 kruunua.

“Global Classified on erinomainen lisä Killerin Eliittiin, joka profiloituu tänä vuonna nousevien huippujen kisaksi. Hevonen on osoittanut monipuolista osaamista tämän vuoden voittostarteissa”, Killerin toimitusjohtaja Miika Lähdeniemi sanoo.

Hevosta saapuu ohjastamaan Pohjoismaiden kaikkien aikojen voitokkain raviohjastaja, yli 11 000 voittoa urallaan ohjastanut Jorma Kontio. Ruotsissa pitkään vaikuttanut Kontio on ajanut Killerillä edellisen kerran kesäkuussa 2017. Killerin Eliitin voiton Kontio on ajanut kolmesti: Glenn Kosmoksella vuonna 1984, Hearts Lobellilla 1991 ja Cold Hard Windillä 2004.

Tänä vuonna 4- ja 5-vuotiaiden kutsukilpailuna ajettavaan Killerin Eliittiin on vahvistettu nyt kuusi hevosta: Shackhills Twister, Mr Stahl, BWT Gazeau, Felix Orlando, Velvet Gold ja Global Classified. Vermossa keskiviikkoiltana 31.5. ajettavan Eliitti-katsastuksen voittajalle on luvattu halutessaan paikka Killerin Eliitissä.

Kavioliiga-lauantain 10.6. lähtölistat kokonaisuudessaan valmistuvat maanantaina 5.6.