Suosikit pitivät pintansa Killerin vaaliraveissa

to maalisk. 16 22:39:00 2023

Killerin torstaiset vaaliravit saatiin vietyä läpi hyvissä olosuhteissa, sillä kelirikko ei ehtinyt vielä tekemään tuhoja kaviouralle. Ilmaisravien alkaessa lämpötila oli pakkasen puolella, ja kisat saatiin ajaa hyvällä talviradalla. Raveissa oli paljon nähtävää, sillä kymmenen totoravilähdön lisäksi ajettiin kaksi ponilähtöä.

Illan avauslähdön vei jokaista metriä hallinnut Tuhti-Kersantti. Lupaavaa nelivuotiasta aloittelijaa valmentaa Ruotsista mm. Jörgen Westholmin tallista vankkaa kokemusta hakenut ja nyttemmin Keski-Suomeen palannut Heidi Jääskeläinen. Uran toisessa kisassaan avausvoittonsa ottanutta ruunaa ohjasti varmoin ottein Henri Bollström.

T5-pelin avannut lämminveristen ykkössarja oli ennakkosuosikkina matkaan lähteneen Bridge Commanderin heiniä. Santtu Raitalan ohjastama ruuna johti lähtöä alusta loppuun, vaikka loppukaarteessa valjakko sai vastustajilta kovaa painetta ja ravikin meinasi samalla alkaa murenemaan. Upealta jo lämmityksessä näyttänyt ruuna oli kuitenkin loppusuoralla itse varmuus, ja voitti lopulta kepein askelin. Illan toisen voittonsa ajanut Raitala mainitsi voittajahaastattelussa liiketeknisistä vaikeuksista, mutta totesi samalla Juho Ihamuotilan valmennettavan olevan varsinkin pidemmillä matkoilla todella kova luu.

Myös Endless Memory oli suosikkiasemansa väärti, sillä takamatkasta huolimatta Antti Tupamäki johti ajokillaan lähtöä jo ensimmäisellä takasuoralla, ja voitti suurten tasoerojen sävyttämän lähdön helposti. Matkan varrella jonkin verran ohjille painanut ruuna ei loppujen lopuksi saanut kunnollista vastusta, ja samanlaisena sen voi odottaa nousevan sarjoissaan ripeästi.

Kolmannessa kohteessa Brixen aiheutti pikkuyllätyksen, mutta kylmäveristen ykkössarjassa kansan suosikiksi rastaama Rallan Ruhtinas oli täysin omaa luokkaansa. Niko Jokela ajoi suosikin keulaan, ja viime vuoden derbykolmonen lisäsi vauhtia kolmannella puolikkaalla. 25-vauhtisessa lopetuksessa muut olivat täysin vailla mahdollisuuksia, ja Jokela totesi lähdön jälkeen voittajalla olevan vielä aika lailla löysää voittosummassa. Kari Lehtosen tallin hattutempun viimeisteli yhdeksännessä lähdössä Jackie Tie.

Kun jättisuosikki General Norrgård voitti päätöskohteen loppusuoran haparoinnista huolimatta, suosikkipitoinen T5-rivi palautti osumille lopulta 10,23 euroa.

Markku Lindström

Killerin voittajat 16.3.2023:
L1 Tuhti-Kersantti / Henri Bollström, om. Piatan Talli & Törmänen Jere
L2 Tähen Usvatar / Santtu Raitala, om. Yrjö Kettunen
L3 Primo Amir / Miina Soini, om. Erkki Soininen
L4 Bridge Commander / Santtu Raitala, om. ML Stable Oy
L5 Endless Memory / Antti Tupamäki, om. Anne Kinnunen
L6 Brixen / Aaro Hautamäki, om. Hautamäki Aaro & Lehtonen Kari & Meri
L7 Rallan Ruhtinas / Niko Jokela, om. Team Ruhtinaat
L8 General Norrgård / Hannu Torvinen, om. Jussi Hietalahti
L9 Jackie Tie / Niko Jokela, om. Puumala Jari & Marjo
L10 Stiora / Antti Tupamäki, om. Koppeli Aada & Sari

Illan maalikamerakuvat tässä!

Brixen / Aaro Hautamäki nappasivat sekä hevosen, että kuskin avausvoiton Killerillä. Kuvassa mukana lähdön yhteistyökumppani Harri Tollola.