Vennelmon Varma nopein Killerin kuningatar- katsastuksessa

pe toukok. 31 22:58:00 2024


Keulapaikka oli valttia Kuningatarkilpailun pistelähdössä Killerin perjantaisissa iltaraveissa. Janne Räisäsen ohjastama Vennelmon Varma johti kisaa lähes alusta loppuun. Kolmatta rataa pitkin sitkeän kirin tehnyt Lumi-Oosa tarjosi loppusuoralla kovimman vastuksen. Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmennukseen siirtynyt 14-vuotias Vennelmon Varma on siirtymässä siitokseen, eli kilpailee nyt viimeistä kesää.

- Tamma oli hyvän tuntuinen jo lämmityksessä, minkä vuoksi olin tänään luottavainen. Vennelmon Varma ei yleensä tykkää tehdä muihin eroa, joten näin pirteä loppu oli iloinen yllätys. Kuninkuusraveihin on vielä aikaa. Kisaan päästäkseen tamma tarvitsee lisää pisteitä. Hevonen kyllä ehdottomasti kuuluu päälähtöihin, Räisänen totesi.
T4-avauskohteessa nähtiin todella tasainen maaliintulo, kun keulassa matkaa taivaltanut Humander vastasi loppusuoralla open stretchiä rinnalle nousseelle Varma-Vilimalle. Maalikamerakuvasta voittajaksi saatiin Aatu Hakkaraisen omistama ja ohjastama Humander.

- Halusin ajaa keulasta. Alussa ei tarvinnut pitää kiirettä. Hyvin läksi hevonen vastaamaan ja teki töitä loppuun asti. Humander on kotona tosi rauhallinen. Ravipaikalla se on vähän turhan vilkas, mistä on aikaisemmin seurannut turhia laukkoja. Ravit pysyy hyvänä harrastuksena, 18-vuotias voittaja totesi haastattelussa.

Aloittelevien suomenhevosten kannustuslähdössä Aimo Vuorisalon valmentama Upseeri paikkasi pahan laukkansa, ja Jukka Torvinen toi nelivuotiaan oriin niukasti ensimmäisenä maaliviivalle. Torvinen sanoi voittajahaastattelussa, että nuorella ravurilla oli hieman keskittymisen kanssa tekemistä.

- Hevonen laukkasi, kun se lähti alussa kahden hevosen välistä liian kovasti yrittämään. Lopussa yritin vähän ajaa, mutta aina kun saatiin yliotetta, oriille tuli jotain muuta mieleen. Kyllä Upseerilla varaa oli, sillä se meni jo lämmityksessä hyvää vauhtia, Torvinen kehui.

Erityismaininta annetaan ilmajokiselle Martti Uusi-Rannalle, jonka suojatti Cameron Wake voitti amatööriohjastajien SM-liigalähdön Jari Aution ohjastamana. Ranta on lajin suhteen aivan tuore kasvo: valmennuksessa on ollut hevosia vasta vuoden. Killerillä tuli valmennusuran avausvoitto, mikä on hankosidevammasta kuntoutuneella ruunalla uskomaton suoritus.

Tiia Vehviläinen jatkoi vahvoja otteitaan rattailla. Voitto Second Opinionilla oli jo kuluvan kauden viidestoista. Voittaja antoi tuoreeltaan kiitosta hevosenomistajille.

Illan voittajat:
L1) BWT Crazygirl / Sara Hautamäki, om. Tero Kari
L2) Cameron Wake / Jari Autio, om. Martti Uusi-Ranta
L3) Zetaime / Suvi Vaittinen, om. Mira Tuomimaa
L4) Power Source / Marko Heikari, om. Heikari Marko & Lumivirta Päivi
L5) Upseeri / Jukka Torvinen, om. Talli Upseerikerho
L6) Humander / Aatu Hakkarainen, om. Aatu Hakkarainen
L7) Vennelmon Varma / Janne Räisänen, om. Tero Kallinen
L8) Joulier / Oona Halme, om. Ecurie la Croix Verte
L9) Second Opinion / Tiia Vehviläinen, om. Laulumaa Jukka & Susanna
L10) Hallan Helmi / Marco Hautamäki, om. Taija Metsälä
Ponit Stenbydal’s Castilla / Amanda Hänninen, om. Oona Hänninen

Maalikameran kuvat tässä!