Vuoden 2016 parhaat keskisuomalaiset palkittiin

ke helmik. 15 09:23:00 2017


Ellin Sisu ja Pauli Raivio
(Kuva: Suomen Hippos/Sini Tuhkunen).

Killerillä maanantain
(13.2.) totoravien alussa pidettiin palkitsemistilaisuus, jossa palkittiin vuoden 2016 parhaat. Keski-Suomessa on paljon hyviä hevosia ja niiden valmentajia, jotka menestyvät aina valtakunnan tasolla asti ja varsinkin suomenhevosten taso tällä hetkellä timantinkova.

Hankasalmen lahja raviurheilevalle Suomelle on 4-vuotiaitten sarjan voittanut Kriterium-, Oulu Express ja Pikkuprinssin voittaja ori Ellin Sisu, jonka omistavat Teemu Liimatainen, Pauli Raivio, Erkki Rossi ja Unto Varis. He olivat myös vuoden omistajat.

Viisivuotiaitten paras oli Pikkukunkun voittaja Evartti, mutta sen kanssa melkein samoissa voittosummissa oli keskisuomalaisen Derbyn voittanut Äänestäjä. Vanhemmista suomenhevosista paras oli Polara ja lämminverisistä Amaretto Scoop.

Keski-Suomessa on myös vahvaa kasvatustoimintaa ja keuruulainen Oskari Mäenpää valittiin jälleen vuoden kasvattajaksi. Hän on kasvattanut useita kymmeniä, aina ulkomaita myöten, hyvin menestyneitä hevosia useita vuosia. Vuoden valmentajaksi tuli pihtiputaalainen Antti Ojanperä, joka on ansainnut tittelin aiemminkin.

Valintaperusteina käytettiin Suomen Hippoksen järjestelmästä tulostettua tilastoja ja niissä voittosumma, voitot ja ennätys olivat painotettuina. Lisäksi hevosten piti olla Suomen rekisterissä, jotta ne löytyivät tilastoista.

Lista kaikista palkituista tässä (pdf-tiedosto)!