Killerin Kuninkuusravit

Jyväskylän Killeri on saanut toimia Kuninkuusravien tapahtuma-areenana kolmesti vuosina 1976, 1991 ja 2008. Lisäksi niitä ennen Kuninkuusravit ravatiin Jyväskylän vanhalla raviradalla vuonna 1962. Killeri saa myös kunnian toimia vuoden 2024 100-vuotisjuhlavuottaan juhlien Kuninkuusravien järjestäjänä omana 50-vuotisjuhlavuonnaan.

Keskimäärin Kuninkuusravitapahtuma rantautuu samalle paikkakunnalle noin 15 vuoden välein. Ensimmäiset Kuninkuusravit järjestettiin vuonna 1924 Lahdessa ja nykyään ne ovat Suomen tunnetuin ja rakastetuin ravitapahtuma. Kyseessä on poikkeuksellinen kansanjuhla, jonka keskiössä on kansallisrotumme suomenhevonen.

Viikonlopun pääkilpailuissa tammat kilpailevat Ravikuningattaren ja oriit Ravikuninkaan tittelistä. Osallistujat valikoituvat maamme parhaiden suomenhevosravureiden joukosta, ja jo osallistuminen pääkilpailuihin on monen ravi- ja suomenhevosihmisen suurin unelma.

Ravikuningattaruus ja -kuninkuus ratkaistaan kolmella osamatkalla, jotka on jaettu kilpailtavaksi kahtena päivänä. Lauantaina kilpaillaan 2 100 metrin osamatka ja sunnuntaina 1 609 metrin ja 3 100 metrin osamatkat. Kokonaiskilpailun voittaa parhaan yhteisajan juossut hevonen.

Keski-Suomi on vahva ravimaakunta ja Keski-Suomella on aina ollut vahva edustus Kuninkuusraveissa. Kotiradan Kuninkuusravit houkuttelevat tietysti mukaan paljon paikallista väriä. Keskisuomalaisia ravikuninkaallisia ovat muun muassa ravikuningattaret I.P. Vipotiina, Sirun Valpuriina ja Lumi-Oosa sekä ravikuninkaat Viesker, Tähen Toivomus ja Evartti.

Tutustu Kuninkuusraveihin osoitteesta www.kuninkuusravit.fi


Jyväskylässä kruunatut ravikuninkaalliset:

Vuosi 
Ravikuningattaret 
Ravikuninkaat 
2024 ? ?
2008 Velin Vinke Saran Salama
1991 Totina Patrik
1976 Riuskan-Tyttö Vieteri
1962 Sato-Satu Ihme-Toti