Uutiset

Tervetuloa Hevos- ja ponikerhon ohjaaja 1 -koulutukseen

to toukok. 16 15:47:00 2024

Lue lisää

Kansansuosikki sai ensimmäisen kutsun Killerin Eliittiin

ma toukok. 13 15:00:00 2024

Killerin Eliitti ravataan kuninkuusraviperjantaina 26.7.

Lue lisää

MT Ravinetti hoitajaliiga 2024

pe toukok. 10 16:00:00 2024

Tilanne 9.5. ravien jälkeen

Lue lisää

Killeri 50 vuotta

ke toukok. 08 16:43:00 2024

- Maailman kaunein ravirata

Lue lisää

Keski-Suomen Ravirata Oy:n yhtiökokoustiedote

ma huhtik. 29 20:31:00 2024

Lue lisää


Keski-Suomen Hevosjalostusliitto

Tähen Toivomus palkittiin

to maalisk. 24 15:54:00 2016

Kevään toisessa orinäyttelyssä Killerin raviradalla nähtiin yhteensä seitsemän oritta. Lämminverisistä ravihevosista jalostukseen hyväksyttiin Aga Khan Boko ja Sundsvik Saigon. Suomenhevosista Tähen Toivomus palkittiin II palkinnolla ja Ellin Sisu sekä Saran Särmä hyväksyttiin ilman palkintoa.

Lue lisää

Hevoshulina houkutteli lapsiperheet Killerille

su maalisk. 13 14:57:00 2016

Poneilla ja hevosilla on vetovoimaa. Se todistettiin jälleen lauantaina 12.3. Jyväskylässä. Perinteiset hevoshulinat ja paikallisravit toi paikan päälle satoja perheitä ja satoja lapsia. Monipuolinen ohjelmatarjooma sai yleisön viihtymään.


Lue lisää

Oriiden kantakirjaus Jyväskylässä 24.3.

to helmik. 25 22:18:00 2016

Lämminveristen ravihevosten sekä J- ja Pa-suunnan suomenhevosten kevään 2016 viimeinen Orinäyttely järjestetään Jyväskylässä 24. maaliskuuta. Ilmoittautuminen tapahtumaan tulee tehdä 1. maaliskuuta mennessä.

Lue lisää

Heppahulinat Killerillä lauantaina

to helmik. 25 11:28:00 2016

Killerillä pidetään jälleen Hevoshulinat. Lauantaina 12.3. lapset, lapsiperheet ja kaikki, jotka pitävät poneista, hevosista ja hevostelusta sekä ulkoilusta, suuntaavat talven monipuolisimpaan puuhapäivään raviradalle.

– Hevoshulinoihin on vapaa pääsy, Jyvässeudun hevosharrastajat tarjoavat tapahtuman kaikille, Keski-Suomen Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Sari Piirainen kertoo.
Kavioiden kopsetta ja urheilullista tarjontaa riittää peräti 12 ravikilpailulähdön verran.

Pienien ponien ravit on saatu samalle päivälle oikeiden ravihevosten kanssa, näin saadaan tarjottua kisajännitystä niin pienten, kuin isompien makuun, Piirainen kuvailee.
Haluamme antaa kaikille kiinnostuneilla mahdollisuuden tulla tutustumaan poneihin, hevosiin ja Killerillä harrastettavaan raviurheiluun. Alan harrastajat ja aktiivit ovat innolla ja talkoilla toteuttaneet tämän tapahtuman, joka alkaa olla sarjassaan jo jonkinmoinen perinne. Lapset ja lapsiperheet sekä muut hevosista kiinnostuneet ihmiset ovat käyneet tässä kevättalven Hevoshulinoissa varmaan jo kuuden vuoden ajan.

Ponien kyytiin pääsee yleisökin. Talutukseen ja kärryajeluun on varattu poneja taluttajineen. Kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan rekikyytiä. Pegasus-katsomon alakerrassa taiteesta kiinnostuneet lapset voivat osallistua hevosten maalaukseen. Keppihevosten esteradalla voi kokeilla, kuinka kepparit hyppäävät ja raviradallakin juostaan keppihevosilla kilpaa yhden lähdön verran.

Onneaan puolestaan pääsee kokeilemaan vaikka onginnassa, hevosenkengän heitossa ja arpajaisissa. Pujottelemaan pääsee polkutraktoriradalla. Pulkkamäkeäkin voi laskea. Tallialueen tekemiset avautuvat niistä kiinnostuneille, päivän aikana sinne vedetään ohjattuja tutustumiskierroksia, ryhmien vetäjät kertovat mitä tallialueen toiminta pitää sisällään.

Maistuva muonitus on iso osa hevoshulinoita. Nälkä ei pääse yllättämään, ulkona käristetään nuotiolla makkaraa ja puffetin puolelta löytyy pyttipannusta alkaen suolaista ja maistuvaa purtavaa. Kahvin ja mehun kanssa jälkiruuaksi sopivat vaikka vohvelit ja hillo.

Kilvanajo Killerillä käynnistyy klo 12:00, mutta lämmittelyajoa radalla voi seurata jo tuntia aiemmin. Sari Piirainen toivottaa kaikki tervetulleiksi.
– Hevoshulinat kutsuvat jokaista lauantaina ulkoilemaan, nähdään joukolla Killerillä!


Lue lisää

Paikallisravikausi alkaa

ke helmik. 24 12:22:00 2016

Keski-Suomen alueella harjoitetaan vilkasta ravitoimintaa. Jyväskylän Killerillä on vuonna 2016 27 ravipäivää. Lisäksi ympäri maakuntaa ajetaan toto- ja paikallisraveja hevosystäväinseurojen toimesta.

Lue lisää