Uutiset

Propulsion kilpailusarja

la heinäk. 22 17:21:00 2023

Uusi kilpailusarja 3-vuotiaille lämminverisille

Lue lisää

Vuoden Keppariderby

to heinäk. 06 00:29:00 2023

Finaali lähestyy...

Lue lisää

Killerin helteisessä kesäillassa oli vauhtia

ma kesäk. 19 22:02:00 2023

Kesä näytti parhaita puoliaan Killerin maanantairaveissa

Lue lisää

Mr Stahl oli Killerin Eliitin sankari

la kesäk. 10 20:42:00 2023

Lue lisää

Viime hetken vaihdos Eliittiin - lähtöradat arvottu

ma kesäk. 05 14:37:00 2023

BWT Gazeaun tilalle nousi Speedy Norwegian

Lue lisää


Keski-Suomen Hevosjalostusliitto

Hevosjalostusliiton syyskokous – touhua piisaa tulevalle vuodelle...

ke marrask. 29 00:15:00 2023

Keski-Suomen hevosjalostusliitto ry:n syyskokous pidettiin Jyväskylän Killerillä maanantaina 27. marraskuuta. Paikalla oli 20 virallista kokousedustajaa ja neljä muuta henkilöä, jotka kokouksen alussa kuulivat hevosjalostusliiton puheenjohtajan Heikki Kankaisen katsauksen liiton ja raviradan toiminnasta. Hän myös totesi, että yleinen taloustilanne ja kansainväliset kriisit vaikuttavat hevosurheilun toimintakenttään.

Vastuullisuus toiminnassa on huomioitava edelleen nykyistä vahvemmin, koska myös alan ulkopuoliset vaatimukset kasvavat. Hevosurheilun paikka ja oikeutus lähteen hevosten hyvinvoinnista ja ympäristön huomioimisesta. Kaikkien lajin parissa toimivien on huolehdittava, että hevosurheilu pysyy vetovoimaisena lajina unohtamatta, että nuoriso- sekä harrastustoimintaa on kehitettävä. Pelitoiminnassa tulee aivan lähivuosina tapahtumaan uusia järjestelyjä. EU-ajan parhaat palkinnot maksetaan ravikilpailuissa vuonna 2024.

Syyskokouksen käynnistyttyä, kokouksen puheenjohtajan nuijan sai tällä kertaa Juhani Palonen, Sari Piiraisen toimiessa sihteerinä. Äänten laskijoiksi ja pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kalle Oittinen ja Heikki Hämäläinen.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Jäsenmaksun suuruus pysyi entisellään ja toimintasuunnitelma – ja talousarvio hyväksyttiin tulevalle vuodelle. Keski-Suomen Hevosjalostusliiton johtokunnan erovuoroiset jäsenet Heikki Hämäläinen, Markus Kauppinen ja Perttu Kemiläinen valittiin uudelleen seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Muissa asioissa käytiin läpi rata-alueen ilmeen kehittämishankkeet kuten raviradan sisäpuolinen alue ja uusi sisääntuloalue sekä A1 valjastuskatos. Killerillä on pikkujoulut 5.12. Liitto ja rata järjestävät yhdessä Suomen Hippoksen kanssa 8.-.9.3.2024 jalostuspäiviä ja sen jälkeen heti sunnuntaina 10.3. SM-viikon lopuksi Jyväskylän kaupungin sekä yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa jääraveja ja perheille suunnattua talvitapahtumaa. Tapahtuma on Jyväsjärven jäällä keskustassa. Vuosi 2024 on myös Killerin juhlavuosi, jolloin raviradalla on 50-vuotisjuhlat keväällä ja heinäkuussa juhlitaan 100-vuotiasta kuninkuusravitapahtumaa. Lopuksi todettiin, että kaikki tapahtumiin tarvitaan innokkaita talkoolaisia.

Syyskokous vedettiin kokouksen puheenjohtajan toimesta reippaalla tahdilla läpi kahvin ja tuoreiden joulutorttujen maustamina.

Lue lisää

Killerillä oli oikea suomenhevosten päivää...

su syysk. 24 11:02:00 2023

Killerillä vietettiin la 23.9.23 oikein suomenhevosten päivää, kun siellä oli tamma - ja varsanäyttely. Varsoja arvosteltiin kahden poisjännin myötä 17 kappaletta ja tammoja kolme. Kaikki esitetyt hevoset olivat kansallisaarteitamme eli suomenhevosia. Taso oli hyvä ja varsat sekä tammat olivat hienosti käyttäytyviä ja hyvin hoidettuja.

Näyttelyn paras varsa oli 2-vuotias ori Hammond, jonka omistaa petäjävetinen Milja Honkanen. Orivarsa palkittiin II+ palkinnolla.

Luokkavoittajat palkittiin Biofarmin lahjoittamilla tuotteilla ja Suomen Hippoksen juhlaruusukkeilla. Näyttelyn paras varsa sai lisäksi Keski-Suomen Hevosenomistajat ry:n loimen.

Tammoja jalostusarvosteltiin juoksijasuunnalle kaksi ja molemmat palkittiin puhtaalla toisella palkinolla. Kolmas tamma rakennearvosteltiin ratsusuunnalle ja sillä oli kesällinen orivarsa allaan.
Näyttelyn paras esittäjä oli Aulikki Laine ja hänet palkittiin Hevosia hyviä rahoja kuin jyviä - hevoshistoriaa Keski-Suomesta kirjalla.

Vuoden päätteeksi parhaat keskisuomalaisten omistuksessa olevat näyttelyssä menestyneet varsat, palkitaan ilmaisella osallistumisoikeudella Killerin Derbyyn, Kasvattajakruunun ja KuopioStakesiin.

Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.

Lue lisää

Tamma- ja varsanäyttely la 23.9.

pe elok. 11 17:36:00 2023


Killerillä pidetään la 23.9. Tamma- ja varsanäyttely, pääasiassa A-katoksilla sekä kaviouralla ja keskikentällä.
Alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan varovaisuutta heti aamusta klo 8.00.

Näyttelyn käsiohjelma tässä! (pdf-tiedosto)

Lue lisää

Ravinuorten ponipäivä peruttu!

pe heinäk. 07 13:38:00 2023

Ravinuorten ponipäivä on peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Lue lisää

Ravinuorten päiväleiri

ke toukok. 24 17:41:00 2023Killerin ravinuorten päiväleiri järjestetään 29.-30.6. Killerin raviradan varikkoalueella. Leiriohjelmaa on molempina päivinä klo 10-16. Päiväleirille ovat tervetulleita 8-vuotiaat ja vanhemmat lapset ja nuoret.

Leiriläiset pääsevät hoitamaan poneja, harjoittelemaan ponilla ajamista ja opiskelemaan teoriaa poneista ja raviurheilusta.
Leirin hinta, 25 euroa, sisältää ohjelman, lounaan ja välipalan. Leirimaksun lisäksi osallistujilta vaaditaan Killerin ravinuoret ry:n jäsenyys, jonka hinta on 25 euroa vuodessa. Kaikki alle 18-vuotiaat jäsenet ovat vakuutettuja toiminnassamme.

Paikkoja on rajallisesti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset 044 5463335/Mervi tai ravinuoret(a)killeri.fi

Lue lisää