Uutiset

MT Ravinetti hoitajaliiga

to 25. toukokuuta 2023 21.00.00

Tilanne 22.5. ravien jälkeen

Lue lisää

Juoksuselostukset

ke 24. toukokuuta 2023 22.00.00

Maanantain 22.5. ravien maalikamerakuvat ja juoksuselostukset löytyvät...

Lue lisää

Felix Orlando voitollaan Killerin Eliittiin

ti 23. toukokuuta 2023 17.36.00

Lue lisää

Hannu Torvinen hyvinvointiravien ohjastajatähti

ma 22. toukokuuta 2023 22.27.00

Maanantain raveissa riitti tasokasta nähtävää ja mielenkiintoista oheisohjelmaa.

Lue lisää

Propulsion kilpailusarja

su 21. toukokuuta 2023 17.21.00

Uusi kilpailusarja 3-vuotiaille lämminverisille

Lue lisää


Keski-Suomen Hevosjalostusliitto

Hevosen rakennearvostelukurssi 26.11.

to 3. marraskuuta 2022 14.04.00Lue lisää

Runsaasti varsoja Jyväskylän näyttelyssä

su 25. syyskuuta 2022 15.54.00

Jyväskylän varsanäyttely pidettiin lauantaina melko mukavassa puolipilvisessä säässä Killerillä. Näyttelyyn oli ilmoittautunut 26 varsaa ja viisi kantakirjattavaa tammaa, joten päivä oli hevostäyteinen.


Kuvassa: Piesas-Viola ja Sofia Piesanen (Kuva: Merja Ahola-Turpeinen).

Päivän päätteeksi näyttelyn parhaaksi varsaksi valikoitui yksivuotias ratsusuunnalle esitetty suomenhevosrodun edustaja Piesas-Viola. Tämä hyvätyyppiseksi arvioitu ja hyvän tammaleiman omaava varsa palkittiin II + palkinnolla. Piesas-Violan on kasvattanut muuramelainen Laura Rauste ja sen omistaa Sofia Piesanen Jyväskylästä. Päivän parhaaksi esittäjäksi valikoitui Jonna Rantanen, joka esitti hyvää hevosenkäsittelytaitoaan oman perheensä kasvattamalla lämminverivarsalla Hani Mercury. Se palkittiin myös II+ palkinnolla ja voitti oman luokkansa.

Näyttelyn parhaalle varsalle Keski-Suomen Hevosenomistajat ry lahjoitti loimen, Biofarm lahjoitti tuotepalkinnot luokkavoittajille ja kantakirjattaville tammoille sekä Keski-Suomen hevosjalostusliitto lahjoitti tuotepalkinnon parhaalle esittäjälle.
Lisäksi vuoden lopussa näyttelykauden parhaiten menestynyt keskisuomalaisessa omistuksessa oleva suomenhevosvarsa palkitaan ilmaisella osallistumisoikeudella Killerin Derbyyn ja lämminverinen varsa Kuopion Stakesiin tai kasvattajakruunuun.

Päivän Biofarm luokkavoittajat olivat:
1-vuotiaat suomenhevosvarsat: Piesas-Verona II+ - palkinto
1-vuotiaat lämminverivarsat: Hani Mercyry II+ -palkinto
2-vuotiaat suomenhevosvarsat: Tuulen Fiilis II -palkinto
3-vuotiaat suomenhevosvarsat: Väinö Rols II -palkinto

Tarkemmat Jyväskylän näyttelyn tulokset pisteiden osalta löytyvät täältä. Sanalliset arvostelut julkaistaan myöhemmin. Näyttelykuvat otti Merja Ahola-Turpeinen. Valokuvien tilaus: beachiez@gmail.com

Kiitämme kaikkia näyttelyyn osallistuneita hevosia ja niiden taustajoukkoja samoin myös sponsoreita ja yleisöä. Kasvattajat olette tehneet hienoa työtä suomalaiselle hevoskasvatukselle kasvattamalla Suomessa syntyneitä hevosia!

Lue lisää

Tamma- ja varsanäyttelyt Killerillä la 24.9.

la 17. syyskuuta 2022 00.08.00

Keski-Suomen Hevosjalostusliiton tamma- ja varsanäyttelyt suomenhevosille ja lämminverisille ravihevosille järjestetään la 24.9. klo 9 alkaen, Jyväskylän raviradalla Killerillä.

Käsiohjelma tässä! Tulokset tässä!

Näyttelyn parhaalle varsalle K-S hevosenomistajat lahjoittavat loimen. Ikäluokan parhaat varsat palkitaan Biofarmin lahjoittamilla tuotepalkinnoilla. Paras esittäjä palkitaan K-S:n hevosjalostusliiton lahjoittamalla tuotepalkinnolla.

Keski-Suomen Hevosjalostusliiton näyttelyissä palkitulle keskisuomalaisessa omistuksessa olevalle vuoden parhaalle sh-varsalle lahjoitetaan ilmainen osallistumisoikeus Killerin Derbyyn, parhaalle lv-varsalle (joka on oikeutettu osallistumaan) ilmainen osallistumisoikeus Kasvattajakruunuun tai Kuopio Stakesiin.

Tervetuloa!

-----------------

Lue lisää

"Ohjasajolla monipuolisuutta..." PERUTTU

ke 8. kesäkuuta 2022 18.23.00Tapahtuma on peruttu!

Lue lisää

Näyttelyssä 28 hevosta

pe 3. kesäkuuta 2022 00.24.00


Like a Diamond
(kuva Merja Ahola-Turpeinen).

Jyväskylän 2.6.22. yhdistetyssä ori-, tamma- ja varsanäyttelyssä arvosteltiin yhteensä poisjääntien jälkeen 28 hevosta. Aamupäivällä arvosteltiin aikuiset ja varsojen arvostelu alkoi puolilta päivin.

Näyttelyssä oli arvostelussa ensimmäistä kertaa kaksi Tk-suunnan oriitta, joista toinen Kalla Huuakotti hyväksyttiin. Kaksi juoksijasuunnan tammaa Essin Säväys ja N.P. Liitotähti palkittiin ensimmäisellä palkinnolla.

Näyttelyn parhaaksi varsaksi valikoitui kaksivuotias lämminverinen orivarsa Like A Diamond, jonka omistavat Tero ja Jukka Lahtinen Jyväskylästä. He ovat myös kasvattaneet varsan. Varsan esitti Jenny Honkonen

Parhaaan esittäjän palkinnon pokkasi Krista Heikkilä.

Kuvan on ottanut Merja Ahola-Turpeinen
sposti: beachiez(a)gmail.com
kotisivut: http://mat.pictures.fi/kuvat
facebook: facebook.com/MerjanHevoskuvia

Lue lisää