Uutiset

Kaksi kovaa vahvistusta Killerin Eliittiin

su heinäk. 14 10:13:00 2024

Kuninkuusraviperjantaina ajettavan Killerin Eliitin osallistujajoukko...

Lue lisää

Rajoituksia tallialueen katoksien käytössä

ke heinäk. 10 19:29:00 2024

Info hiittaajille/ratsukoille

Lue lisää

Näin saavut Kunkkareihin

la heinäk. 06 16:04:00 2024

Nonstop -bussit ja etäparkit palvelevat kunkkarikansaa...

Lue lisää

Keppariderby 2024

ti heinäk. 02 13:09:00 2024

Kilpailusarja jatkuu Pihtiputaan iltaraveissa keskiviikkona 10.7.

Lue lisää

Huoltotoimenpiteet radalla jatkuvat

ma kesäk. 24 10:07:00 2024

Kaikki kilpailuradat kuitenkin nyt käytössä

Lue lisää


Keski-Suomen Hevosjalostusliitto

Matka Hevoset-Messuille la 6.4.

ma maalisk. 25 16:50:00 2024

Killerin Ravinuoret ry - jäsenyys 2024:
Henkilöjäsenyys 10€
Perhejäsenyys 20€

Jäsenmaksut maksetaan Killerin Ravinuoret ry -tilille:
FI30 5290 0220 0964 22
Viestikenttään henkilön tai perheenjäsenten nimet ja jäseneksi liittyvän sähköpostiosoite.


Lue lisää

Eläinten hyvinvointilaki

pe maalisk. 01 10:00:00 2024


Torstaina 29.2. kokonnuttiin Killerin tallikahvioon kuulemaan ja keskustelemaan eläinten hyvinvointilaista. Alustuksen hoiti läänineläinlääkäri Anna-Mari Moisander-Jylhä.


Paneelissa keskustelivat eläinlääkäri Terhi Simonen-Jokisen johdolla ravivalmentaja Harri Kotilainen, SRL:n KS aluejaoston hallituksen jäsen Tiina Aatsalo ja Laukaan Klinikan eläinlääkäri Tiina Eskonen.


Juttua riitti ja nelikymmenpäinen joukko sai vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ihan selkokielellä kansantajuisesti kerrottuna.
Lopputulemana voi todeta, että normaalilla hyvällä hevosen hoidolla, maalaisjärkeä käyttäen, pääsee jo melko pitkälle lakia tulkittaessa.


Lue lisää

Tervetuloa Jalostuspäiville Jyväskylään!

pe tammik. 26 11:23:00 2024

Jalostuspäivät on jokavuotinen, kuninkuusravipaikkakunnalla järjestettävä jalostusta ja kasvatusta käsittelevä tapahtuma. Vuoden 2024 Jalostuspäivät järjestetään Jyväskylässä Killerin raviradalla.

Hevosalan kasvatusyhteisön yhteen keräävä tapahtuma järjestetään tänä vuonna uudella viikkoajankohdalla, perjantaista lauantaihin. Mielenkiintoisten päiväluentojen lisäksi väliyönä on mahdollisuus kokooontua yhteiseen illanviettoon Scandic Laajavuoreen.

VUODEN 2024 TEEMA: MITEN KASVATTAA KUNINKUUSRAVIMENESTYJÄ
TERVETULOA JALOSTUSPÄIVILLE 2024 PAIKAN PÄÄLLE JYVÄSKYLÄÄN!


Lisätietoa ohjelmasta tästä! Liikenneohje tässä!

Lipunmyynti:

Kahden päivän seminaarilippu sisältää mielenkiintoisen ohjelman lisäksi molempina päivinä lounaan sekä kahvitarjoilun. Lipun hinta 70 e + lipunmyynnin palvelumaksu 4,50 e.Tästä lippukauppaan.

Liput yhteiseen illanviettoon Scandic Laajavuoreen myydään erikseen. Lipun hinta 30 e.
Illallisen liput myydään Killerin lippukaupassa, linkki tämän sivun oikealla laidalla ->->->

Lipunmyynti päättyy perjantaina 1.3.2024.


Iltajuhla Scandic Laajavuori pe 8.3. klo 19:00

Alkumalja
Kuninkuusravien esittely
Päivällinen buffet ruokailuna
Kevyttä ohjelmaa


Buffet menu:

Alkuruokia:
Puutarhasalaattia ja yrttivinaigrettea M, G, V
Paahdettua sydänsalaattia, AURA®-juustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä L, G
Ranskalainen maalaissalaatti M, G
Länsirannikonsalaattia ja Rhode Island -kastiketta L, G
Kylmäsavulohi-rilletteä, punasipulihilloketta L, G
Ankanrintaa ja cumberlandin kastiketta L, G

Pääruoat:
Paistettua kuhaa Mannerheimin tapaan L,G
Pulled pork, Bourbon BBQ -kastiketta L, G
Kauden vihanneksia L, G, V
Leipävalikoima ja levitettä

Jälkiruoka:
Pannacotta, vadelmaa ja pistaasia L, G

Ruokajuomat:
Vesi, maito

Illallisen hinta 30€ per ruokailija.


Yhteistyössä:Lue lisää

Valtakunnan Paras nuori suomalainen ratsuponi...

ti tammik. 23 13:05:00 2024

Hevoshulinaraveissa Killerillä Parhaan nuoren ratsuponin palkintoa tuli noutamaan Juso’s Luxus Dame’n taustajoukot.

Voittajaponin omistajille luovutettiin kunniakirja ja kaulanauha sekä Nutrolin tuotepaketti. ”Ponilla näyttelyreissu sujui hyvin, vaikka kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Se toimi näyttelypaikalla hienosti. Se opetetaan sekä ratsastukseen että kärryillä ajoon”, kertoi omistaja Sofia Kinnunen palkintojenjaon jälkeisessä haastattelussa ponin kuulumisia. Ponin edustajat olivat myös palkitsemassa Hulinaravien Keski-Suomen Hevosjalostusliiton lähdön voittajaa liiton loimella.Paras nuori suomalainen ratsuponi:
1-vuotias:
tamma: Juso’s Luxus Dame
isä: Springhill Rhion 17 RP
emä: Juso’s Oleander
emänisä: Don Larino 171
kasvattaja: Eeva Markkanen
omistajat: Selma ja Sofia Kinnunen

Juso’s Luxus Dame esitettiin tamma- ja varsanäyttelyssä Hankasalmella 18.9. ja palkittiin hienon 42 pisteen siivittämänä nuorten hevosten ensimmäisellä palkinnolla.

Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelykaudella 2023 miteltiin aivan uudella konseptilla Nutrolin® Näyttelyliigan merkeissä. Näyttelykausi vietiin läpi perinteiseen tapaan paikallisten hevosjalostusliittojen ja Suomen Hippoksen yhteistyönä.

Nutrolin® Näyttelyliigassa kantakirjarotujen nuoret edustajat kisasivat omien rotujensa parhaiden titteleistä. Suomenhevoset kilpailivat erikseen 1-, 2- ja 3-vuotiaiden paremmuudesta, muissa roduissa nuorten ikäluokat kilpailivat yhdestä tittelistä. Liigan tilannetta seurattiin kauden aikana Hippoksen kanavissa.

Kauden aikana Nutrolin on tarjonnut jokaiselle näyttelyosallistujalla -25% alennuksen tuotteistaan sekä voittajille ojennettavan tuotepaketin. Voittajille annetut kaulanauhat on tehnyt RuusukeDesign.


Juso’s Luxus Dame omistajat Selma ja Sofia Kinnunen sekä tytär Maija Kinnunen olivat ottamassa vastaan Paras nuori suomalainen ratsuponin palkintoa Killerin Hevoshulinaraveissa. Kuva: Merja Ahola Turpeinen.

Lue lisää

Hevosjalostusliiton syyskokous – touhua piisaa tulevalle vuodelle...

ke marrask. 29 00:15:00 2023

Keski-Suomen hevosjalostusliitto ry:n syyskokous pidettiin Jyväskylän Killerillä maanantaina 27. marraskuuta. Paikalla oli 20 virallista kokousedustajaa ja neljä muuta henkilöä, jotka kokouksen alussa kuulivat hevosjalostusliiton puheenjohtajan Heikki Kankaisen katsauksen liiton ja raviradan toiminnasta. Hän myös totesi, että yleinen taloustilanne ja kansainväliset kriisit vaikuttavat hevosurheilun toimintakenttään.

Vastuullisuus toiminnassa on huomioitava edelleen nykyistä vahvemmin, koska myös alan ulkopuoliset vaatimukset kasvavat. Hevosurheilun paikka ja oikeutus lähteen hevosten hyvinvoinnista ja ympäristön huomioimisesta. Kaikkien lajin parissa toimivien on huolehdittava, että hevosurheilu pysyy vetovoimaisena lajina unohtamatta, että nuoriso- sekä harrastustoimintaa on kehitettävä. Pelitoiminnassa tulee aivan lähivuosina tapahtumaan uusia järjestelyjä. EU-ajan parhaat palkinnot maksetaan ravikilpailuissa vuonna 2024.

Syyskokouksen käynnistyttyä, kokouksen puheenjohtajan nuijan sai tällä kertaa Juhani Palonen, Sari Piiraisen toimiessa sihteerinä. Äänten laskijoiksi ja pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kalle Oittinen ja Heikki Hämäläinen.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Jäsenmaksun suuruus pysyi entisellään ja toimintasuunnitelma – ja talousarvio hyväksyttiin tulevalle vuodelle. Keski-Suomen Hevosjalostusliiton johtokunnan erovuoroiset jäsenet Heikki Hämäläinen, Markus Kauppinen ja Perttu Kemiläinen valittiin uudelleen seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Muissa asioissa käytiin läpi rata-alueen ilmeen kehittämishankkeet kuten raviradan sisäpuolinen alue ja uusi sisääntuloalue sekä A1 valjastuskatos. Killerillä on pikkujoulut 5.12. Liitto ja rata järjestävät yhdessä Suomen Hippoksen kanssa 8.-.9.3.2024 jalostuspäiviä ja sen jälkeen heti sunnuntaina 10.3. SM-viikon lopuksi Jyväskylän kaupungin sekä yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa jääraveja ja perheille suunnattua talvitapahtumaa. Tapahtuma on Jyväsjärven jäällä keskustassa. Vuosi 2024 on myös Killerin juhlavuosi, jolloin raviradalla on 50-vuotisjuhlat keväällä ja heinäkuussa juhlitaan 100-vuotiasta kuninkuusravitapahtumaa. Lopuksi todettiin, että kaikki tapahtumiin tarvitaan innokkaita talkoolaisia.

Syyskokous vedettiin kokouksen puheenjohtajan toimesta reippaalla tahdilla läpi kahvin ja tuoreiden joulutorttujen maustamina.

Lue lisää